Sheraton Bucharest Hotel un susținător activ al Campaniei Donăm Sânge Împreună

De mai bine de 6 ani, Sheraton Bucharest Hotel susține o cauză esențială pentru România, donarea de sânge. Campania Donăm Sânge Împreună, ajunsă la cea de-a 16-a ediție, are tot mai mulți susținători și participanți. Joi, 8 septembrie, în intervalul orar 08:00 – 12:00, toți cei care vor și pot să doneze sânge, sunt așteptați în incinta hotelului, sala Iridium, pentru a ajuta la colectarea de sânge necesar pentru salvarea cât mai multor vieți.

În prezent, mai puțin de 2% dintre români donează sânge, în comparație cu alte țări din Europa unde procentul trece de 8-10%. Conform statisticilor, suntem printre ultimii din Europa la donarea de sânge.

„Cu o singură pungă de sânge colectat de la un donator, pot fi salvați 3 oameni, iar asta este o motivație foarte puternică pentru noi să continuăm acest proiect. Credem în implicarea în problemele reale ale comunității, iar acesta este unul dintre felurile noastre de a da ceva înapoi societății, de a schimba puțin lumea în jurul nostru. Ospitalitatea, în esență, este și un mod de manifestare a altruismului, astfel că proiectele de responsabilitate socială nu pot lipsi din activitatea noastră de zi cu zi”, a declarat Daniel Ben-Yehuda, Director General Sheraton Bucharest Hotel.

 “Fără donatori, știm cu toții faptul că mulți bolnavi nu ar mai fi, astăzi, printre noi. În fiecare comunitate există legi, pentru ca ordinea să poată exista, iar Poliția se află permanent în slujba cetățeanului. Însă noi credem și în aceste legi, nescrise, de a ne ajuta semenii, dacă se află în nevoie. Din aceste considerente, ne-am alăturat acestei campanii de donare de sânge”,  precizează Chestor de poliție Bogdan Berechet, directorul general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

 

Potrivit legislației române, donarea de sânge este un act voluntar, anonim și neremunerat. Totuși, cei care donează sânge în prezent, pot beneficia de o zi liberă de la muncă. Însă nimic nu se compară cu sentimentul că un astfel de gest simplu făcut azi de o persoană, poate face diferența între viață și moarte mâine, pentru cel puțin 3 persoane.

Este important să fie respectate anumite reguli înainte de donarea de sânge, pentru a fi eligibil, toate informațiile pot fi găsite aici – http://www.ctsbucuresti.ro/conditii_admisibilitate.html

De asemenea, Sheraton Bucharest Hotel oferă pentru toți participanții un spațiu confortabil, precum și un bufet cu apă, sucuri și produse de patiserie, pentru a asigura donatorilor o stare de bine și energie bună după donare.

 

Cmentariile sunt închise