Brutaria Sergiana trece pragul primelor trei decenii!

Urmând obiceiuri de mult uitate, antreprenorii ambițioși din spatele a ceea ce astăzi numim Sergiana Grup, au pornit la drum cu o brutărie în Poiana Mărului în vara anului 1992. Pâinea care ieşea din cuptorul de la Poiană, spunea poveşti despre tradiții din satele din Făgăraş şi Ţara Bârsei, din vremurile în care pâinea aburindă strângea familia în jurul unor mese simple –  adevărata pâine de casă.

Mama Letiţia – Mama Leti, cum îi spun şi azi copiii, nepoţii şi strănepoţii – avea grijă să iasă pita bună, iar brutăria a avut succes. Tot mai des Mama Leti spunea că e prea mic cuptorul. Brutăria a fost prima treaptă a experienţei în afaceri, prima măsură a succesului şi a produs primele acumulări de capital investite în industria de prelucrare a cărnii.

După 20 de ani, vechea brutărie a lăsat locul uneia noi cu utilaje moderne, dar păstrând rețetele, ici-colo intervenind adaptări impuse de noua tehnologie. Astfel, lângă pita tradiţională şi-au făcut loc în noul cuptor de la Poiana Mărului şi specialităţi de panificaţie. În prezent, media zilnică este de peste 2400 de produse, iar sortimentele s-a diversificat, inclusiv cu produse preambalate.  În total, astăzi, portofoliul Brutăriei Sergiana, numără zece feluri de pâine, şapte tipuri de specialităţi de panificaţie, şapte feluri de cozonaci şi trei specialităţi de patiserie. Printre produsele de patiserie se numără și una emblematică pentru Sergiana, respectiv Melc cu Pastă de Jumări. Iată cum alăturarea între Pita Sergiana şi Bunătăţurile din Ardeal se face firesc, organic.

Cmentariile sunt închise