Selgros dă startul înscrierilor pentru a XII-a ediție a concursului Arena Bucătarilor

Selgros Cash & Carry anunță startul înscrierilor pentru a XII-a ediție a concursului Arena Bucătarilor, cea mai prestigioasă competiție destinată bucătarilor profesioniști, care le oferă șansa de a-și etala creativitatea și a se duela pentru un loc pe podiumul gastronomiei românești. Considerat un etalon al profesionalismului și al excelenței în arta culinară, concursul se adresează bucătarilor care reprezintă unități gastronomice, dar și juniorilor care urmează o formă de învățământ cu profil gastronomic.

Unul dintre pilonii principali ai Selgros vizează susținerea dezvoltării gastronomiei românești. Competiția Arena Bucătarilor reprezintă angajamentul nostru de a crește noi generații de profesioniști, de a aduce în prim plan cele mai moderne tehnici de gătit și, implicit, de a ridica pasiunea culinară la rang de artă. În calitate de partener de încredere pentru profesioniștii din domeniul HoReCa, recunoaștem importanța excelenței operaționale pentru specialiștii în gastronomie, iar scopul nostru este să le oferim permanent servicii profesioniste, produse de calitate și o sortimentație extinsă care răspunde tuturor nevoilor”, a declarat Robert Hellwagner, CEO Selgros România.

Competiția este structurată în trei etape: cea preliminară, semifinalele și marea finală, ultimele două fiind programate să aibă loc în cadrul centrului gastronomic Arena Bucătarilor, din incinta Selgros Brașov.  Pentru a se înscrie în competiție, concurenții vor trebui să pregătească un preparat de bază, care să includă trei ingrediente impuse de organizator, să completeze formularul de înscriere pe website-ul Selgros România (www.selgros.ro) și să încarce fotografii cu preparatul și un video cu principalele etape de preparare. Perioada de înscrieri se încheie pe 1 iulie 2022.

Semifinalele pentru seniori vor avea loc pe 16 noiembrie, când cei 16 semifinaliști se vor duela pentru a ajunge în marea finală. Câștigătorul va fi decis în cadrul finalei care va avea loc pe 17 noiembrie, în aceeași zi în care se va desfășura și competiția finală dedicată juniorilor.

A XII-a ediție a concursului Arena Bucătarilor va fi jurizată de nume importante din lumea gastronomică, maeștri în arta culinară:  Cornelia Ghișoi, Ioan Florescu, Jakob Hausmann, Ciprian Nicolescu, Cristian Dumitru, Victor Melian și Emanuel Mocan. Cei mai buni dintre concurenți vor avea ocazia să câștige premii substanțiale în bani oferite de Selgros, precum și premii de la partenerii evenimentului.

Competiția Arena Bucătarilor este organizată și găzduită de către Selgros începând cu anul 2010. Standardele concursului au crescut de la an la an, astfel că, din 2013, Arena Bucătarilor este afiliată competiției internaționale ,,Les Chefs en Or’’, organizată de grupul Transgourmet.

Anul trecut, în plin context pandemic, Selgros  a decis să transforme celebrul concurs într-un proiect de responsabilitate socială, donând peste 2.000 de meniuri gătite de maeștri culinari de renume către persoane și familii aflate în dificultate din județul Brașov.

Mai multe detalii legate de competițiile Arena Bucătarilor Seniori și Arena Bucătarilor Juniori puteți găsi aici: https://www.selgros.ro/arenabucatarilor.

Cmentariile sunt închise