Sciccheria deschide al doilea restaurant cu o investiție de 500.000 de euro

Sciccheria Rosetti

Sciccheria Ristorante Italiano anunță extinderea în București, prin deschiderea celui de-al doilea restaurant – Sciccheria Rosetti. Situat în centrul orașului, pe strada Tudor Arghezi nr. 4, noul local își întâmpină oaspeții cu un meniu italienesc cu influențe siciliene, bazat pe aceleași principii gastronomice cu care brandul și-a obișnuit comunitatea: ingrediente de calitate, atent alese de la producători de top din Italia și România, gătite cât mai natural, la temperaturi scăzute, pentru a crea mâncăruri savuroase și sănătoase. Din meniul de zi al restaurantului vor face parte preparate precum vestitele spaghete Carbonara, gătite după rețeta originală sau crema de cartofi, praz și crumble de guanciale și ceapă, dar și un preparat nou, în meniul Sciccheria, conceput special pentru zona dinamică a orașului – “pulled pork” cu varză murată, muștar, miere și castraveți murați.

Pe lângă partea de à la carte, Sciccheria Rosetti va beneficia și de selecții potrivite pentru mic dejun și business lunch și de opțiuni de takeaway.

Ne aflăm într-o zonă rezidențială vibrantă, așa că ne-am adaptat la dinamica și nevoile publicului nostru. De aceea, am creat meniuri pentru diferite perioade ale zilei, cu mâncăruri ale căror timpi de servire și caracteristici sunt în linie cu stilul de viață al consumatorilor. Astfel, fie că vorbim de un mic dejun servit devreme, un prânz de afaceri, cu durată limitată sau de o ieșire cu colegii, seara, după birou, ce rămâne constant la Sciccheria Rosetti și în toate proprietățile grupului nostru este angajamentul nostru către calitate în produse și servicii”, declară Claudia Militello, co-proprietar Sciccheria.

Pe lângă preparatele cu care oaspeții s-au obișnuit deja, Sciccheria Rosetti își va îmbia oaspeții cu croissante făcute în casă, umplute cu cremă de fistic sau ricotta, dar și bagel cu somon, cu prosciutto sau ou și guacamole. În plus, restaurantul beneficiază de un meniu generos de vinuri locale și internaționale, precum și de cocktailuri și băuturi cu și fără alcool.

Sciccheria Ristorante Italiano
Sciccheria Ristorante Italiano

Amenajarea Sciccheria Rosetti a fost realizată alături de PickTwo Studio, studioul de design responsabil și pentru primul restaurant al grupului din zona metropolitană a Bucureștiului. Stilul estetic este urban, contemporan. Restaurantul situat la parterul clădirii de birouri Arghezi 4, beneficiază de 56 de locuri în interior și 40 de locuri pe terasa acoperită.

În acționariatul Sciccheria Rosetti, se alătură și prezentatorul de televiziune Virgil Ianțu, investiția totală în Sciccheria Rosetti fiind de fost de 500.000 euro. Aceasta a fost susținută de acționarii Claudia și Luca Militello, Andrei Iosif și Virgil Ianțu, profesionist de televiziune, recunoscut la nivel național. Localul este primul proiect HoReCa în care prezentatorul TV este implicat.

Legătura mea cu Sciccheria este una foarte simplă și concretă. După multe experiențe avute de-a lungul timpului, în calitate de client, acest restaurant mi-a oferit un loc pe gustul meu: meniu impecabil conceput, serviciile, așa cum rar mai găsești astăzi și, cel mai important, atmosfera relaxată și veselă, muzica faină pentru toate vârstele. Toate acestea m-au făcut să spun <<Așa ceva aș vrea să am și eu>>, și fiindcă în ultimii ani, a încolțit în mine dorința de a deține un restaurant, când s-a ivit oportunitatea de a mă alătura proiectului Sciccheria Rosetti, am acceptat cu entuziasm. Sunt fericit să fac echipă cu acești parteneri și am încredere în succesul nostru”, a declarat Virgil Ianțu, acționar Sciccheria Rosetti.

Suntem încântați să îl avem alături pe Virgil în echipa Sciccheria Rosetti. El aduce o perspectivă proaspătă și energizantă asupra industriei, care se aliniază perfect cu entuziasmul și pasiunea noastră pentru ospitalitate. Prezența sa în proiect amplifică atmosfera creativă și dedicarea noastră față de clienți”, a completat Claudia Militello, co-fondator Sciccheria.

Primul restaurant Sciccheria a fost deschis în iunie 2022, pe Bulevardul Pipera, în zona metropolitană a Bucureștiului. Încă din primele luni de la fondare, localul și-a construit o comunitate fidelă, receptivă, de oaspeți entuziasmați de gastronomie. Astfel, în primul an de operare, a generat afaceri de 1.4 milioane de euro.

Sciccheria Rosetti
Sciccheria Rosetti

Pentru oaspeți, proprietarii au dezvoltat o serie de evenimente speciale, cum sunt degustările de vinuri In Vino Amici sau cina la patru mâini, care l-a avut invitat pe cheful Giuseppe Raciti, cel care a adus restaurantului Zash din Italia, o stea Michelin.

Sciccheria Pipera a fost primul nostru proiect de anvergură în HoReCa, un restaurant care ne-a permis să ne putem în aplicare viziunea despre gastronomie și ospitalitate. Suntem mândri de echipa și de comunitatea construite, de evenimentele publice și private pe care le-am organizat cu succes și de clipele memorabile pe care oaspeții noștri le-au trăit la noi. Prin extinderea în centrul Capitalei, ne propunem să ducem experiența Sciccheria mai aproape de bucureșteni și să folosim toată expertiza noastră”, a conchis Claudia Militello, cofondator Sciccheria.

Cmentariile sunt închise