RO-Wine | The Wine Festival of Romania va deveni anul viitor The International Wine Festival of Romania

Peste 2.500 de iubitori ai vinului, specialisti in domeniu, proprietari de crame, reprezentanti HoReCa si invitati speciali au participat la editia din acest an a RO-Wine | The Wine Festival of Romania, ce a avut loc week-end-ul trecut la Fratelli Studios. In cele doua zile, au fost disponibile spre degustare peste 300 de vinuri atent selectionate, apartinand producatorilor din Romania, Republica Moldova, Italia, Franta, Spania, Chile, Argentina.

„Fata de prima editie, anul acesta procentul de vinuri internationale prezentate vizitatorilor a fost mai mare decat cel al vinurilor romanesti, ceea ce ne obliga ca urmatoarea editie RO-Wine sa fie sub egida The International Wine Festival of Romania. Prin organizarea acestui festival ne dorim sa oferim acces reprezentantilor HoReCa la experti din domeniu si vinuri de calitate, sa constientizam si educam consumatorii asupra vinurilor pe care le consuma si sa contribuim la promovarea imaginii vinului romanesc in lume. Cele doua zile de festival ne-au demonstrat ca demersurile noastre dau rezultate, lucru dovedit atat prin numarul mare de participanti si vizitatori, cat si prin reactiile celor prezenti”, a declarat Marinela V. Ardelean, specialist in industria enogastronomica, critic de vinuri, profesor si autor The Wine Book of Romania.

„In domeniul HoReCa, selectia vinurilor pentru o locatie este de multe ori o reala provocare: ai nevoie de acces la specialisti si producatori, de o paleta larga de produse din care sa le selectezi pe cele potrivite. RO-Wine este partenerul perfect pentru orice locatie HoReCa, chiar in timpul acestei editii a festivalului fiind incheiate multe contracte direct cu producatorii. In plus, accesul la numerosii specialisti internationali si proprietarii de crame face ca acest eveniment sa fie unic”, a declarat, la randul sau, Liviu Popescu, antreprenor HoReCa, jurat MasterChef Romania 2017 si organizator RO-Wine.

Programul festivalului a inclus lansarea celui de-al doilea volum The Wine Book of Romania, semnat de Marinela V. Ardelean, primul ghid bilingv al celor mai bune vinuri din Romania si din Republica Moldova, o carte de vizita personalizata pentru industria vinurilor si un instrument util pentru promovarea lor in intreaga lume.

Cmentariile sunt închise