Le Manoir și Chef Pălici și-au unit eforturile creative la restaurantul Epicurian

Epicurian

După mai multe proiecte împreună și colaborări de succes, grupul Le Manoir, alături de chef Daniel Pălici au pus la cale un nou concept situat chiar în inima Bucureștilor, în imediata apropiere a Ateneului Român. Localizat pe strada Episcopiei la numărul 3, Restaurantul Epicurian invită iubitorii de gastronomie, începând de vineri, 15 martie, într-o lume ludică, în care simțurile sunt surprinse de asocierile inedite de ingrediente, texturi și culori și unde fiecare masă devine un prilej de sărbătoare menit să trezească amintiri frumoase și să insufle oaspeților o stare de reverie.

Daniel Pălici și-a început cariera în bucătărie în anul 2014, după ce a practicat baschet la nivel profesionist. Urmând un curs de bucătar în Brașov unde a luat contact cu preparatele sofisticate și cu lumea fină a gastronomiei, acesta s-a făcut treptat remarcat în restaurantele în care a lucrat, inclusiv într-un alt proiect culinar al grupului Le Manoir, precum și în propriul proiect de ospitalitate, restaurantul Grai – unde a avut oportunitatea de a-și exprima talentul și personalitatea în arta culinară. Stilul său modern și inovativ i-a adus în anul 2018 nominalizarea pentru Premiul ’’Marii Bucătari de mâine’’ din cadrul Galei celebrului ghid internațional Gault & Millau.

Îmi doresc să scot în evidență esența ingredientelor, combinându-le în mod neașteptat și punându-le în valoare prin tehnici experimentale, creative și moderne. Gustul și esteticul sunt pilonii principali în viziunea mea gastronomică. Am crescut cu mâncare modestă, dar bună, iar tot ce gătesc e suma amintirilor și a cercetărilor mele.spune chef Daniel Pălici.

Inspirat de abundența naturii și de frumusețea domeniului Carpathian Estate Măgura, aflat de asemenea în portofoliul Le Manoir,  meniul noului restaurant promite să surprindă pasionații de gastronomie cu preparate din ingrediente locale, de sezon și să ofere o experiență de degustare unică în România; o poveste autentică, exprimată cu pasiune și măiestrie, Epicurian reprezentând extensia urbană a cadrului idilic, bucolic de care se bucură cei ce ajung la Carpathian Estate.

“Pe lângă gusturi speciale și arome surprinzătoare, ne străduim să aducem în fiecare detaliu al experienței gastronomice Epicurian, spiritul creativ al poporului român și respectul nostru față de mediul înconjurător. Ne angajăm să păstrăm frumusețea și delicatețea naturii în tot ceea ce facem și să aducem în cadrul urban o parte din ecosistemul pur și profund autentic al peisajelor deluroase de la Carpathian Estate, prin abordarea originală, modernă și echilibrată a lui Daniel.” declară Cristian Preotu, fondator Le Manoir.

Meniul de vinuri va fi unul complex, numărând o selecție din cele mai bune vinuri românești, precum și etichete deosebite de la producători importanți din Franța și Italia, cu care Le Manoir a dezvoltat o relație apropiată în cele două decenii de activitate.

Restaurantul Epicurian va avea o capacitate totală de 28 de persoane și va fi deschis de marți până sâmbătă, pentru prânz și cină, în intervalele 12:00 – 15:00 și 18:00 – 22:00, oferind atât opțiunea de meniu à la carte, cât și cea de meniu de degustare cu pairing de vinuri.

Daniel creează preparate fine dining extrem de gustoase. Am construit în acești douăzeci de ani în cadrul Clubului Le Manoir o comunitate de oameni care apreciază gastronomia fină și eleganța artei de a trăi frumos. Iar restaurantul Epicurian completează componenta de ospitalitate a companiei noastre, cu preparate fine dining extrem de gustoase create de Daniel din ingrediente sezoniere și locale, în măsura în care acest lucru este posibil. Materia prima care nu provine din grădinile noastre de la Măgura, este de la producători cu care avem o relație directă.” adaugă Cristian Preotu.

Cu o gamă impresionantă de produse de la cele mai renumite branduri din lume precum Bollinger, Delamotte, Salon, Bruno Paillard, Henri Giraud, Joseph Drouhin, Petrus, Penfolds, Graham’s, vinuri de Porto, precum și mărci celebre de delicatese Bordier, Cinco Jotas, Joselito, Comtesse du Barry, Chocolatier Michel Cluizel, Maxim’s de Paris și multe altele, Grupul Le Manoir este un reper al rafinamentului și al bunului gust în peisajul business-ului românesc, prin magazinele de gastronomie fină și vinuri de colecție Comtesse du Barry și Le MANOIR Gourmet Market. Pe lângă acestea, Grupul Le Manoir deține primul restaurant Relais & Châteaux din Europa de Est, Le Bistrot Français, un loc de referință pe harta gastronomică a Bucureștilor și este reprezentantul oficial în România al companiei Eurocave, producător francez specializat în manufacturarea vitrinelor frigorifice de lux, pentru vin.

În contextul extinderii portofoliului cu noul restaurant și cu un nou magazin concept Comtesse du Barry în zona Dorobanți, dar și al maturizării spațiului de retail gastronomic Le Manoir Gourmet Market, deschis în 2023, precum și al creșterii ratei de ocupare a Carpathian Estate, Le Manoir estimează o rată de creștere a cifrei de afaceri, la nivel de grup, de circa 20%, cu încasări anuale totale ce vor depăși zece milioane de euro. Investițiile în noile proiecte se vor ridica la aproximativ cinci sute de mii de euro și vor implica și crearea a 10-12 noi locuri de muncă.

Cmentariile sunt închise