Noutăți din industria ciocolatei românești aduse de Chocolate Saga

România a luat medalia de argint la Olimpiada Internațională de Ciocolată prin maeștrii ciocolatieri de la Dulcelle, astfel că doi dintre cei mai iubiți ciocolatieri vor participa la preselecția pentru cel mai mare concurs de ciocolată din lume – World Chocolate Masters care va avea loc în Belgrad, Serbia, la finalul lunii martie. Finaliștii maratonului de probe de la Belgrad care se va desfășura pe parcursul a 9 ore, vor concura în finala World Chocolate Masters din 2025.

Olimpiada Culinară – IKA Stuttgart a fost ultima competiție la care am participat, la începutul lunii februarie și este una dintre cele mai mari competiții culinare la nivel mondial. Echipa DULCELLE a asigurat deserturile din partea echipei României formată din cea mai bună echipă regională din lume – Echipa Culinară Regională Belvedere Brașov condusă de Chef Ioan Florescu, și anunțăm cu mândrie am obținut medalia de argint,” a declarat Carmela Dragomir, fondator Delice și DULCELLE.

Preselecțiile celui mai mare concurs pentru ciocolatierii din întreaga lume vor avea loc la finalul lunii martie în Belgrad, Serbia. World Chocolate Masters este un concurs care de peste 20 ani adună cei mai buni ciocolatieri din lume, iar între 27 și 29 martie va avea loc competiția pentru Europa de Est. România va avea doi ciocolatieri în concurs: Marinel Bejan – Cofetăria Damarin și Vlad Niculescu – Boem Atelier.

Este pentru prima oară când România va avea reprezentanți la o competiție de asemenea prestigiu. Sunt 5 concurenți din toata Europa de Est dintre care doar unul va pleca la finala de anul viitor. Vor fi 8 ore și jumătate de probă continuă la preselecție, iar noi ne pregătim încă din luna decembrie. Îmi doresc din suflet să avem onoarea de a reprezenta țara noastră într-o astfel de competiție și voi face tot ce îmi stă în putere, ca alături de partenera mea, Elena Pavel, să punem România pe harta mondială a excelenței în ciocolaterie,” a spus Vlad Niculescu, Boem Atelier.

Ne bucurăm, ne mândrim și vrem să promovăm poveștile de succes ale ciocolatierilor care fac parte din Chocolate Saga. Avem români mai talentați decât ne-am putea imagina, care ne poartă steagul pe podiumul celor mai mari competiții mondiale. Am pornit pe acest drum din simplă pasiune, dar acum realizăm că putem duce atât evenimentul Chocolate Saga, cât și industria de ciocolată din România la nivelul țărilor și expozițiilor cu renume în aceasta industrie. Practic, putem pune România pe harta celor mai talentați ciocolatieri din lume. Și sunt sigură că o vom face,” a completat Adina Istrate, organizator Chocolate Saga.

Chocolate Saga este cel mai mare eveniment destinat ciocolatei din România, reunind cei mai talentați producători de ciocolată și deserturi din țară. Între 14 și 16 iunie va avea loc ediția a III-a, ediție internațională, la Sala Palatului din București.

 

Cmentariile sunt închise