Purcari îl numește pe Eugen Comendant în funcția de Director Operațional (COO)

Purcari Wineries Plc a anunțat numirea lui Eugen Comendant în funcția de Director Operațional (COO), începând din 10 iunie 2019. Noul COO va raporta Directorului General, Victor Bostan, și va supraveghea direct departamentele de Vânzări, Marketing, Finanțe, HR, Administrativ, Relații cu Investitorii, Juridic și IT.

Eugen Comendant

Originar din Moldova, Eugen Comendant deține peste 15 ani de experiență în industria telecomunicațiilor, unele dintre cele mai importante funcții ocupate fiind de Director Mobile și Triple-Play cu ACN, la Amsterdam, responsabil pentru 18 piețe europene și, cel mai recent, Director de Vânzări și Marketing al FRIENDi, operatorul telecom din Oman, parte a Virgin Mobile Middle East and Africa. Eugen Comendant este absolvent al Universității de Științe Aplicate din Amsterdam, urmând inclusiv un program de schimb cu ESSEC la Paris.

„Îl cunosc pe Eugen de mulți ani și sunt încântat de faptul că a acceptat să se alăture echipei Purcari. El a demonstrat că poate obține rezultate extraordinare într-o piață extrem de competitivă și saturată, cum ar fi cea a telecomunicațiilor, cel mai recent crescând afacerea Virgin în Oman într-una din cele mai de succes companii MVNO din lume. Sper că alături de Purcari, va livra rezultate și mai impresionante în industria vinicolă, care, spre deosebire de telecom, este foarte fragmentată și demonstrează o creștere rapidă”, a comentat Vasile Tofan, Președintele Consiliului de Administrație al Purcari Wineries.

Victor Bostan a adăugat: „Eugen m-a impresionat imediat cu energia sa contagioasă și rapiditatea cu care pătrunde in orice subiect. Are recomandări extraordinare de la joburile anterioare și aduce o combinație unică de carismă și energie antreprenorială pe de o parte, și gândire sistemică și meticulozitate pe de altă parte, o combinație rară. Îi zic un binevenit călduros lui și soției sale Paulina în familia Purcari. Nu pot decât să salut revenirea a astfel de tineri talentați mai aproape de casă, după mulți ani de viață în străinătate”.

Legat de numirea sa, Eugen Comendant a comentat: „Purcari este o adevărată legendă, un simbol, deci mă simt cu adevărat privilegiat de încrederea acordată. Am găsit o echipă incredibil de talentată și motivată, și aștept cu nerăbdare să contribui la acele multe lucruri care deja funcționează foarte bine, dar și să vin cu îmbunătățiri suplimentare, pentru a ajuta să ridicăm în continuare baremul de performanță al companiei”.

Grupul va publica rezultatele financiare pentru primul trimestru al 2019, miercuri, 15 mai 2019, cu o conferință telefonică pentru investitori planificată pe 16 mai, ora 14:30 CET, inclusiv cu timp rezervat pentru întrebări și răspunsuri.

Purcari Wineries Plc, care deține brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar, este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din Europa Centrală și de Est. Grupul gestionează în jur de 1.000 de hectare de podgorii și operează patru platforme de producție în România și Moldova. Grupul este lider în segmentul de vinuri premium din România, cu o cotă de 30%, și cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 30 de țări. Fondată în 1827, Purcari este cea mai premiată vinărie din Europa Centrală și de Est, la Decanter Londra 2015-2018 și printre cele mai bine poziționate pe Vivino, cu un scor mediu de 4.0 din 5.0, bazat pe mai mult de 26.000 de recenzii. Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti (simbol WINE). Grupul e condus de Victor Bostan, un veteran de peste 30 de ani în businessul vinicol și susținut de investitori de top ca Horizon Capital, Franklin Templeton, SEB, Fiera Capital și IFC.

Cmentariile sunt închise