Proprietarul restaurantelor Le Bistrot Francais si SushiRoom a deschis La Vinuri, un wine bar cu specific romanesc

Grupul Le Manoir, ce opereaza restaurantele SushiRoom si Le Bistrot Francais, dar si magazinele Comtesse du Barry si ciocolateria frantuzeasca Michel Cluizel, a deschis recent La Vinuri,  un wine bar cu specific romanesc. Amplasat pe strada Episcopiei nr. 2-4, langa Ateneul Roman, “La Vinuri propune oaspetilor sai o experienta romaneasca autentica, in care preparate gastronomice specifice culturii locale sunt imperecheate cu vinuri fine, autohtone, intr-un decor modern, presarat cu elemente traditionale”, spun reprezentantii Le Manoir.

Meniul de vinuri cuprinde 50 de etichete atent selectionate de la producatori din principalele regiuni viticole ale tarii -Banat, Dobrogea, Moldova, Muntenia si Transilvania printre care se numara unele dintre cele mai bune crame romanesti: Davino, Petro Vaselo, SERVE, Metamorfosis, Prince Stirbey. Mai mult, oaspetii La Vinuri se pot bucura de o selectie de sprituri de Dealu Mare si Oltenia, preparate dupa metoda clasica, cu sifon.

Localul vine cu preparate culinare, romanesti, la preturi ce variaza intre 10 si 45 RON: platoul de mezeluri din carne de Mangalita, branzeturile cu traditie, spuma de vinete, fasolea batuta, servita cu ceapa.

“In calitate de importatori de produse gastronomice si vinuri frantuzesti, precum si de operatori de restaurante, de peste 13 ani, ne bucuram sa observam ca exista o oferta generoasa de produse romanesti bune si ca artizanii autohtoni acorda o atentie tot mai mare tehnicilor de preparare. Am deschis La Vinuri, fiindca am identificat atat crame, cat si furnizori care ne pot livra constanta in calitate, si am decis sa completam aceasta selectiecu cateva preparate traditionale, precum sarmalele si drobul de miel, create in bucataria localului”, a declarat Cristian Preotu, proprietar al grupului Le Manoir.

Noul local are o capacitate de 20 de locuri in interior si 20 pe terasa. Ambianta este una moderna, in care se remarca o serie de accente specifice culturii locale: tesaturi oltenesti realizate la razboaie traditionale, vase de lut si o colectie de pictura, ce aduce impreuna nume precum Arthur Verona, Constantin Piliuta, Sorin Ilfoveanu, Stefan Caltia, Stefan Pelmus si Teri Iacsa.

“La Vinuri isi propune sa devina o destinatie atat pentru segmentele de turisti si expati care isi doresc sa se bucure de o experienta culturala specifica, dar si pentru publicul roman, cautator de rasfaturi locale. Lor le propunem, deci, racoritoarele noastre nationale, realizate in casa din siropuri de fructe si sifon, tuicile Zetea sau Ilie Galben si berea artizanala romaneasca”, a precizat Cristian Preotu.

Investitia in reamenajarea localului, detinut inca din 2010 de catre grupul Le Manoir, s-a ridicat la circa 50.000 de Euro. Reprezentantii La Vinuri preconizeaza un trafic de 50 de persoane pe zi si o nota de plata medie de 75 RON.

Grupul Le Manoir a fost fondat in 2004 de catre Cristian si Maria Preotu, si activeaza in industria gastronomiei si a produselor de nisa, si include urmatoarele: divizia de importuri si vanzari business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, ciocolateria frantuzeasca Michel Cluizel, restaurantele SushiRoom si Le Bistrot Francais si gastro wine barul La Vinuri. Companiile au inchis anul 2016 cu o cifra de afaceri de 5.000.000 euro si vizeaza o crestere de 15% pentru 2017.

Cmentariile sunt închise