Proprietarii restaurantelor Nor, Stadio si Social 1 si-au adaugat o noua locatie in portofoliu: Cismigiu – Bistro La Etaj

Cismigiu – Bistro La Etaj s-a deschis acum doua zile, la etajul 6 al Hotelului Cismigiu, in spatiul in care a functionat restaurantul cu specific frantuzesc Ici et La. Noul restaurant ocupa o suprafata de aproximativ 350 mp si are o capacitate de 130 de locuri, iar de amenajare s-au ocupat design-erii de la PickTwo Studio.

“Ne-am inspirat din bistro-ul frantuzesc clasic, in primul rand pentru ca ne aflam intr-o cladire emblematica pentru Micul Paris, cladire cu istoric in Bucuresti. De la acest tip de restaurant frantuzesc regasim in design modelul folosit pentru pardoseala, ancadramentele de pereti sau design-ul corpurilor de iluminat. Accentele de marmura de la blaturile de bar si blaturile meselor si oglinzile sunt tot specifice pentru un bistro. Am dorit totusi sa il aducem in zilele noastre, asa ca am adaugat si cateva elemente moderne, contemporane. Cromatica, respectiv folosirea aproape obsesiva a rozului, e principala caracteristica moderna si principalul diferentiator pe care il are acest proiect”, ne-a declarat Sebastian Mindroiu, interior designer & fondator PickTwo Studio.

Restaurantul este decorat cu o serie de tablouri realizate de pictorul Andrei Macesanu special pentru acest proiect. Toate tablourile sunt expuse in originale, si inspirate din stilul de grafica al perioadei respective, dar si din moda frantuzeasca.

 

Meniul este smart casual si include retete simple, dar savuroase, cu cateva influente frantuzesti, in ton cu specificul conceputului. Dintre preparate mentionam: Carpaccio de biban, cu fenicul, ulei de citrice si icre de somon; Rata de pe Cismigiu, cu piure de pastarnac, capsuni, Biban de mare cu broccoli, sparanghel si pesto, Supa zilei, salate, dar si platouri cu carnuri sau branzeturi locale. Partea de mic dejun cuprinde preparate mai deosebite, pentru ca este restaurantul de mic dejun al hotelului, iar partea de desert este alcatuita din cateva prajituri realizate artizanal, zilnic.

Grupul din care face parte Cismigiu – Bistro La Etaj mai cuprinde Nor Sky Casual Restaurant, situat la etajul 36 al cladirii de birouri SkyTower si deschis in luna mai 2017, Social 1 – in zona Piata Unirii –Palatul Parlamentului si Stadio Restaurant cu Atrium, in zona Piata Universitatii.

Cmentariile sunt închise