Producatorul moldovean de vinuri Purcari vrea sa se listeze la Bursa de Valori Bucuresti

Producatorul de vin Purcari Wineries Plc intentioneaza sa se listeze la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in primul trimestru din acest an, printr-o Oferta Publica Initiala de cel mult 49% din actiunile existente, potrivit unei informari transmise de catre companie.

”Purcari intentioneaza sa solicite admiterea actiunilor sale la tranzactionare in Categoria Actiuni Internationale, pe Piata Spot Reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti. Oferta va consta dintr-un numar de pana la 9.800.000 de actiuni oferite existente, reprezentand pana la 49% din numarul total de actiuni existente ale societatii. societatea nu isi va majora capitalul social in cadrul ofertei publice si nu va primi niciun fel de fonduri rezultate din oferta. Oferta se asteapta sa fie finalizata in T1 2018”, se precizeaza in documentul citat.

Cea mai mare parte a actiunilor este detinuta de Horizon Capital (63,5%), urmat de Victor Bostan cu 30% si de International Finance Corporation (6,41%).

Purcari  opereaza peste 1.000 de hectare de podgorie si patru platforme de productie in Romania si in Republica Moldova si detine doua dintre primele cinci branduri premium din Romania, avand o cota totala in acest segment de 26%. „Pe fondul cresterii robuste a consumului in ECE si in special in Romania, Purcari a inregistrat o rata medie de crestere a veniturilor de 34% in perioada 2014-2016, cu rate medii anuale de crestere de 55% in Romania, 49% in Polonia, 44% in Moldova, 15% in Cehia si Slovacia. Nivelul ridicat al cresterii s-a mentinut in primele 9 luni ale anului 2017, in care compania a crescut cu 35% pe an, cresterea in Romania accelerand la 69% fata de aceeasi perioada din 2016. Marja EBITDA pe primele 9 luni 2017 a fost de 33%, in timp ce marja de profit net a urcat la 23%, crescand cu 29%, respectiv 55%, fata de aceeasi perioada din 2016”, se mai precizeaza in documentul emis de producator.

„In Romania, se consuma circa sase litri de bere si bauturi spirtoase pentru fiecare litru de vin, in timp ce in Polonia raportul este de 18 la 1, deci mai avem mult de lucru, mai ales dupa ce am intrat in segmentul vinurilor spumante anul trecut”, a precizat Victor Bostan, fondator si director general al Purcari.

Cmentariile sunt închise