Primul român desemnat Japanese Cuisine Goodwill Ambassador

Titlul de Japanese Cuisine Goodwill Ambassador este deținut de 132 de personae la nivel internațional, iar 13 noi ambasadori au fost recent numiți, printre aceștia numărându-se și Iulian Constantin.

În cadrul ceremoniei organizate la Ambasada Japoniei în România, Excelența Sa, domnul Ambasador Takashi Katae, i-a conferit titlul de Japanese Cuisine Goodwill Ambassador lui Iulian Constantin pentru promovarea alimentelor japoneze. Prin această distincție se recunoaște oficial contribuția sa semnificative la popularizarea și îmbunătățirea gastronomiei japoneze în țara noastră.

Sunt profund onorat de acest titlu, care nu este doar o recunoaștere a dedicării și pasiunii mele pentru mâncarea japoneză, ci și un angajament de a promova arta culinară japoneză atât în România, cât și peste tot în lume”, a declarat Iulian Constantin, co-fondator Zen Sushi și organizator al Romanian Sushi Cup

Titlul „Japanese Cuisine Goodwill Ambassador” se referă la o distincție acordată persoanelor care sunt recunoscute pentru promovarea și protejarea gastronomiei japoneze în afara Japoniei. Acești ambasadori sunt responsabili pentru sprijinirea și încurajarea înțelegerii și aprecierii culturale a gastronomiei japoneze în diferite țări și comunități. Prin intermediul activității lor, ei contribuie la consolidarea relațiilor culturale și diplomatice între Japonia și alte țări, promovând diversitatea bucătăriei japoneze în întreaga lume.

În iunie 2022, Iulian Constantin a organizat prima ediție a „Romanian Sushi Cup”, extinzând răspândirea și îmbunătățirea tehnicilor culinare japoneze la nivel național, nu doar în restaurantul său Zen Sushi.

În cadrul competiției World Sushi Cup din Tokyo, Zaharia Sorin a obținut locul 1 la categoria „Creative Sushi Open Competition”, ocupând în același timp locul 3 în clasamentul general, iar Iulian Constantin a obținut al doilea Dan în sushi.

 

Anul acesta, a doua ediție a „Romanian Sushi Cup” din perioada 6-8 iunie, va reuni cei mai buni specialiști din domeniu din România, oferindu-le o platformă pentru a-și demonstra abilitățile și creativitatea în fața unei audiențe internaționale. Competiția va servi drept catalizator pentru inovație și excelență în arta culinară japoneză, consolidând în același timp legăturile culturale dintre România și Japonia.

Cmentariile sunt închise