#PesteAșteptări – Deviza weekendului cramelor deschise din Dealu Mare

Weekend de poveste în Dealu Mare, unde cramele din zonă au fost #PesteAșteptări, întâmpinându-și oaspeții cu brațele deschise și cu vinurile în frapiere. Timp de două zile, pe 22 și 23 august, iubitorii de vin au avut ocazia unică de a merge în tururi la cramele membre ale Asociației Dealu Mare. Cu zâmbetele și entuziasmul la purtător, ei au putut face cunoștință cu oamenii din spatele vinurilor și au mers pas cu pas pe urmele strugurilor, de la vița-de-vie de unde sunt culeși, până la barrique-urile sau sticlele unde ajung sub forma licorii bahice.

La doar o oră și jumătate de București, în „patria vinurilor roșii”, 13 crame – număr norocos de această dată – SERVE, Davino, Dagon Clan, The Iconic Estate, Aurelia Vișinescu, Gramofon Wine, Vitis Metamorfosis, Budureasca, Licorna Winehouse, Domeniile Prince Matei, Lacerta Winery, Tohani România și Apogeum și-au unit forțele pentru a face din prima ediție a Evadării în Dealu Mare – Weekend-ul cramelor deschise, una memorabilă.

 

Dan Burlacu, reprezentant al Asociației: ”La prima ediție am fost 13, pe viitor sperăm să fim mai mulți. Este primul eveniment de acest gen, unitar, la care am decis să punem cu toții umărul pentru a contribui la promovarea noastră ca identitate și ca brand de țară”.

Evenimentul a fost gândit sub forma unui festival, iar vizitatorii au avut la dispoziție trei trasee, cu câte cinci crame pe fiecare traseu. Biletele au fost de două tipuri, fie cu transport asigurat de organizatori, cu autocarul, fie cu mașinile personale. În ambele cazuri s-au respectat orele de intrare la crame, în grupuri care să nu depășească 30 de persoane si au fost asigurate condițiile igienice și sanitare necesare pentru ca toată lumea să fie în siguranță, în contextul pandemiei cu care ne confruntăm.

Au fost degustate peste 50 de etichete, de la game entry până la rezerve speciale, care pot să satisfacă chiar și gusturile celor mai exigenți connaisseuri. Fiecare cramă a pregătit cel puțin 5 vinuri, de la must și spumante de welcome, până la vinuri liniștite albe, rose sau roșii și chiar vinuri gustate în avanpremieră, direct din tancuri, care abia așteaptă să iasă pe piață. La una dintre crame, am avut norocul să asistăm la sosirea strugurilor proaspăt culeși pentru spumant, moment spectaculos și savurat de oaspeții noștri.

Preparatele culinare asociate au fost pe măsură, pentru că orice teorie de wine pairing are nevoie de practică pentru a fi confirmată – platouri de brânzeturi și gustări, purceluș la proțap, pastramă, gulaș. La fel și muzica pregătită de fiecare cramă, de la rock până la jazz și saxofon, a contribuit la o atmosferă de basm, care să le rămână în memorie multă vreme participanților.

Biletele au fost disponibile pe platforma IaBilet, dar datorită cererii mari după închiderea vânzărilor, am pus la dispoziție și bilete individuale, valabile pentru o singură cramă, care s-au putut achiziționa direct de la locație, în limita locurilor disponibile. Donatorii campaniei #VinCuSolidaritate, inițiată de Asociația Dealu Mare în sprijinul ”Zi de bine” și Crucea Alb Galbenă, au beneficiat de invitații, pe care le-au putut folosi pe oricare din cele trei trasee. Cumulat, în cele două zile s-au vândut peste 200 de bilete, la care s-au adăugat cele pentru invitați și donatori.

Cmentariile sunt închise