Peste 1.500 vizitatori la editia din acest an a salonului de vinuri ReVino Bucharest Wine Fair

In perioada 12-14 mai a avut loc cea de-a treia editie a salonului de vinuri – ReVino Bucharest Wine Fair care a reunit proprietari de crame, sommelieri cu experienta, reprezentanti Horeca si pasionati de vinuri sau doritori sa descopere secretele licorii lui Bacchus. In cele trei zile de eveniment, la hotelul Novotel din inima Bucurestiului s-au strans peste 1.500 de persoane, ce au avut sansa sa deguste peste 230 de vinuri premium de la 35 de crame, dintre care 33 din Romania.

„Am organizat acest eveniment aflat la a treia editie cu scopul de a promova turismul viticol si vinurile de calitate din Romania. Faptul ca am reusit sa devenim un salon de vinuri cu traditie a fost confirmat atat de cei 35 expozanti, cat si de vizitatori, cu 20% mai multi la editia din acest an comparativ cu cea precedenta. Totul a pornit din pasiune, dar s-a amplificat in ultimii ani avand ca obiectiv cresterea unui segment cu mare potential pentru Romania”, spune Alina Iancu, managing director ReVino.ro si CrameRomania.ro.

Programul de discutii directe intre expozanti si vizitatori a fost completat de o serie de masterclass-uri. Acestea sunt intalniri separate in care grupuri de 35-40 de persoane degusta vinuri special alese in prezenta enologilor si specialistilor din domeniu care ofera informatii specifice despre soiuri, tipuri de vinificatie, modalitati de a realiza vizite la crame, dar si despre asocieri culinare astfel incat aromele sa fie la cel mai inalt nivel.

“Zilele de sambata si duminica au fost dedicate pasionatilor de vinuri si persoanelor care doresc sa descopere secretele acestei bauturi, iar prezenta numerosilor vizitatori romani si straini deopotriva ne-a bucurat. Ziua de luni a fost organizata in exclusivitate pentru reprezentantii HoReCa astfel incat tendintele din piata sa fie cat mai corelate cu cele ale proprietarilor de crame si invers”, a adaugat Alina Iancu.

Pe langa salonul de vinuri, ReVino.ro mai realizeaza tururi ghidate la crame, analize cu privire la consumul de vinuri si ofera informatii utile despre crame si etichete. CrameRomania.ro este o baza de date bilingva (romana si engleza) cu toate informatiile despre cramele din Romania. In Romania sunt peste 175 de crame care produc vin imbuteliat si numarul acestora creste de la an la an cu aproximativ cinci unitati.

Cmentariile sunt închise