Număr record de vizitatori la RO-Wine de primăvară

Weekend-ul care a trecut a fost marcat cea de-a doua ediție din acest an a RO-Wine | The International Wine Festival of Romania – în perioada 12-14 mai Studiourile Fratelli din București au găzduit peste 150 de producători de vinuri premium și superpremium din România, Italia și internaționale, însoțite de produse gourmet și cafea de specialitate. Din categoria vinurilor spumante au fost acoperite de expozanți cele mai importante regiuni și stiluri: Champagne, Prosecco sau Cava, alături de spumante românești din soiuri autohtone.

Pentru prima dată, festivalul a acoperit 3 zone de degustare: Studio 1 – Vinuri din România și Republica Moldova, Studio 2 – Salonul Gustul Italiei și Studio 3 – Vinuri Internaționale, în acest segment înregistrându-se și participarea în premieră a unor crame din Grecia sau revenirea vecinilor din Bulgaria, alături de tradiționalele etichete din SUA, Franța, Spania, Argentina sau Noua Zeelandă.

În cele 3 zile de festival au fost deschise aproximativ 15.000 de sticle de vin, din cele peste 1.000 de etichete prezente. Cei veniți pentru a-și aprofunda cunoștințele despre vin au avut la dispoziție nouă Masterclass-uri susținute de specialiști de top.

Sâmbătă, 13 mai, festivalul a fost vizitat de peste 3.000 de oaspeți, un nou record pentru festivalurile de vin din România. Mai mult, dintre aceștia au făcut parte și 12 ambasadori, confirmând interesul în creștere față de vinul românesc. Ziua de vineri, 12 mai, a fost dedicată HoReCa și s-a bucurat de un număr impresionant de reprezentanți veniți din toată țara. Proprietarii de restaurante și lanțurile de retail au avut ocazia să își actualizeze listele de vinuri pentru sezonul de vară, descoperind atât noile recolte ale producătorilor consacrați, cât și crame noi sau prezente pentru prima oară în România. De altfel, ziua dedicată reprezentanților HoReCa s-a finalizat cu un Live Talk interactiv susținut de Mihai Morar, în care co-organizatorii Liviu și Mihai Popescu au discutat despre tendințele din lumea restaurantelor.

RoWine 2023

Festivalul a confirmat ceea ce știam, și anume că numărul celor care iubesc vinul și care se bucură să-l descopere este în continuă creștere și ne bucurăm că am reușit să reunim o atât de mare diversitate de gusturi, stiluri, trenduri și expresii. Este o lume incredibil de frumoasă și de complexă, iar RO-WINE reușește de fiecare să captureze o imagine fidelă a pieței autohtone de vin,” spun organizatorii festivalului, Marinela Ardelean și Liviu și Mihai Popescu.

Vinurile și produsele gourmet din cadrul salonului Gustul Italiei, organizat de Institutul Italian de Comerț Exterior (ICE) și Sapori e Tradizioni, bicicleta cu înghețată, berea artizanală Olovina și cafeaua Constantin Coffee au făcut deliciul vizitatorilor. Chef Nicolai Tand a încântat publicul cu prezența sa și cu patiseria fină franceză, iar organizatorii au pregătit numeroase surprize, de la lansări de vinuri noi la deschideri de sticle vintage, precum și premii speciale.

Cmentariile sunt închise