Les Roches GHS: concurs pentru burse Executive Masters, dedicat profesioniștilor români din ospitalitate

Interviu cu Goran Yordanov - Regional Admissions Director Central Europe al Les Roches.

Les Roches Global Hospitality Education, renumita instituție de învățământ elvețiană din domeniul ospitalității, anunță lansarea în România a unei competiții în cadrul căreia vor fi acordate trei burse parțiale de studiu pentru prestigioasele cursuri Executive.

Les Roches oferă pentru prima dată profesioniștilor români un program de burse educaționale. Despre ce este vorba?

Instituția noastră de învățământ vine cu o noutate absolută pentru cei care lucrează în domeniul ospitalității din România. Anul acesta, am decis să lansăm un concurs prin care să susținem accesul către două programe extrem de apreciate din pachetul nostru educațional. Este vorba de Executive MBA in Global Hospitality Management și Executive Master’s in International Hotel Management – sesiunile de admitere din 2023 și 2024.

Candidatul care va câștiga această competiție se va bucura de o reducere de 50% a taxelor de școlarizare; următoarele burse, de 40% și, respectiv, 30%, vor fi acordate altor doi candidați care își vor dovedi buna pregătire și dorința de a evolua în carieră. Câștigătorii burselor vor fi desemnați în urma evaluării tuturor cererilor depuse prin intermediul formularului online de înregistrare.

În ce constau cele două Executive Masters?

Primul dintre ele, Executive MBA in Global Hospitality Management, este un program disponibil într-un format flexibil, care le permite masteranzilor să studieze în timp ce își păstrează job-ul actual și să învețe într-un ritm pe care îl pot echilibra cu angajamentele profesionale pe care le au.

Cursul este format din patru module online, care combină subiecte cheie ale setului de instrumente al unui lider din industria ospitalității. Acestea includ transformarea digitală, sustenabilitatea, managementul veniturilor și cererii, analiza datelor, finanțele corporative, managementul schimbărilor organizaționale și multe altele.

Les Roches - Crans Montana 1

Cei care vor participa la acest curs vor experimenta, de asemenea, două săptămâni intensive cu prezență, care includ cursuri față în față, ateliere și vizite pe teren. Prima săptămână se va desfășura în campusul nostru din Crans-Montana, iar a doua, în Dubai. Aceste săptămâni cruciale le vor permite cursanților să își construiască relații de durată cu grupa de colegi din care fac parte.

Ca beneficiu suplimentar – exclusiv pentru acest program – studenții beneficiază de coaching executiv individual, oferit de o firmă de consultanță specializată.

Cel de al doilea program, Executive Master’s in International Hotel Management, oferă, de asemenea, cursanților flexibilitatea de a combina cariera actuală cu un program de studiu de nouă luni, care le va permite să își modeleze propriul parcurs academic.

Acesta combină învățarea la distanță cu cursuri în campus – având opțiunea de a finaliza toate studiile online – într-o gamă de module precum Excelență operațională, Managementul crizelor, Managementul veniturilor, Leadership și altele.

După terminarea cursului, participanții vor putea opta pentru șase luni de experiență în industrie, fie la compania la care sunt angajați, fie prin intermediul unui stagiu organizat de Les Roches Marbella.

Acest program este perfect pentru profesioniștii din industria ospitalității care doresc să-și accelereze avansul în carieră în timp ce lucrează.

Cine poate aplica pentru aceste burse?

Concursul nostru de burse se adresează tuturor celor care doresc să facă un upgrade educațional prin care să își dezvolte într-un cadru formal de renume abilitățile și cunoștințele deja dobândite. Întrucât ne dorim să oferim această șansă cât mai multor candidați, aria noastră de selecție este foarte largă.

Astfel, poate aplica orice absolvent licențiat de studii superioare al cărui obiectiv este să evolueze în carieră și să ocupe poziții de conducere. Programul de burse Les Roches îi vizează în special pe cei care deja lucrează și nu se pot înscrie într-un program educațional cu normă întreagă.

În astfel de situații, un Executive Master este soluția optimă, pentru că oferă opțiuni de învățare online sau de la distanță, așa încât cursanții să nu fie nevoiți să își întrerupă activitatea sau să se mute. Așadar, aceste programe oferă un grad ridicat de flexibilitate, studiile putând fi adaptate în jurul angajamentelor de muncă și de viață.

Tot ce trebuie să facă cei care vor să se înscrie concursul de burse Les Roches pentru România este să acceseze link-ul către formular și să urmeze pașii descriși în platformă.

Care sunt criteriile de evaluare în cadrul acestui concurs?

Candidații trebuie să ne trimită un eseu scris sau un scurt video în care să prezinte motivele pentru care vor să urmeze programul educațional ales și ce anume îi recomandă pentru obținerea burselor. Ulterior, candidații vor susține un interviu cu un reprezentant al Les Roches. În evaluarea candidaților vom lua în calcul și criterii precum pregătirea formală pe care o au în acest moment, experiența și practica în domeniu, dar și eventualele recomandări.

Care sunt principalele beneficii de care se bucură cei care urmează cursurile Les Roches?

Școala noastră are o reputație solidă la nivel internațional în industria ospitalității ca o instituție de elită, ceea ce adaugă valoare și prestigiu diplomelor obținute. Absolvenții Les Roches sunt recunoscuți pentru pregătirea lor de înaltă calitate și competențele solide în domeniul ospitalității, instituția noastră având un istoric impresionant în ceea ce privește plasarea studenților în poziții cheie din industrie, în întreaga lume.

Aș vrea să punctez faptul că, în calitate de student al Les Roches, beneficiezi de susținerea serviciului nostru de consiliere în carieră, ceea ce te ajută să îți îmbunătățești considerabil perspectivele. Les Roches are o rețea extinsă de parteneri din industrie – hoteluri de lux, resorturi, companii de catering și evenimente. Absolvenții beneficiază de acces la oportunități de angajare valoroase și de programe de plasare în carieră.

De asemenea, este foarte important de menționat faptul că studenții Les Roches dobândesc abilități practice prin intermediul programelor de stagii și plasări în industrie. Această experiență practică îi pregătește într-un mod concret pentru cerințele și provocările reale ale industriei ospitalității.

Nu în ultimul rând, trebuie amintită rețeaua globală și oportunitățile de networking care se nasc în urma acestor cursuri. Studenții Les Roches provin din diverse medii culturale și au oportunitatea de a interacționa cu colegi și cadre didactice din întreaga lume. Acest aspect contribuie la dezvoltarea unei rețele internaționale de contacte profesionale, care s-a dovedit a fi foarte valoroasă în cariera ulterioară.

Este foarte important de menționat că un program educațional la acest nivel oferă participanților oportunitatea de a-și îmbunătăți abilitățile, de a dobândi noi cunoștințe și de a se asigura că experiența lor rămâne în pas cu tendințele din industrie, schimbările rapide care se petrec în societate și extraordinara evoluție în tehnologie.

Rezultatul este o relevanță sporită în context profesional a fiecărui absolvent, ceea ce reduce riscurile personale și cele legate de planurile de carieră.

Aplică aici pentru bursele Les Roches.

___________________________________________________

Les Roches Global Hospitality Education, fondată în 1954, în Elveția, este parte a grupului Sommet Education. În prezent, această prestigioasă instituție de învățământ superior în ospitalitate dispune de două campusuri, unul în situat în Bluche (Elveția), în apropierea stațiunii de schi Crans-Montana, iar cel de al doilea, în Marbella (Spania).

Les Roches oferă programe de licență și masterat în domeniul ospitalității, cum ar fi managementul hotelier internațional, managementul resorturilor, managementul evenimentelor și antreprenoriatul în ospitalitate. Aceste programe sunt concepute pentru a pregăti studenții pentru o carieră de succes în industria ospitalității, oferindu-le atât cunoștințe teoretice, cât și oportunități practice de învățare.

Școala se mândrește cu un colectiv didactic internațional și cu o abordare educațională axată pe dezvoltarea abilităților practice. Les Roches deține în acest moment unele dintre cele mai moderne dotări, o bază materială de înaltă calitate, precum și alte facilități de învățare, care îi susțin pe studenți în parcursul lor educațional.

Cmentariile sunt închise