Leonard Caffè, la Hanu` lui Manuc

Leonard Caffé s-a lansat recent intr-o noua locatie, la Hanu` lui Manuc. Iubitorii de cafea au ocazia sa deguste specialitati din miscele de cafea robusta si arabica aduse de pe trei continente, in atmosfera Bucurestiului de altadata.

Pentru cei mai tineri, locul aminteste de copilarie, de bunici si de lucrurile bune care erau atunci si care nu mai sunt acum. Localul este decorat cu obiectele personale si de colectie ale domnului Mihail Florescu, fondatorul Leonard Caffé, care si-a dedicat peste 25 de ani din viata productiei de cafea. Din pasiune pentru cultului cafelei, acesta a mers intr-un tur in jurul lumii, pentru a vedea de unde provine si cum creste cafeaua pe care o comercializeaza. A fost pe plantatii, a stat de vorba cu micii producatori locali, a vazut florile albe ale cafelei, cum se trasforma, cum miros si cum se dezvolta, ce plante cresc in imprejurimi si care sunt secretele unei cafele de calitate.

14990921_1512491432099358_579122901508182027_o

,,Miscelele reprezinta un amestec de cinci – sase tipuri de cafea, dintre care una este indicat sa fie robusta,  pentru a-i da corp cafelei, grad de cofeina si acea crema pentru espresso. Cafeaua arabica este mai dulce, mai prietenoasa si este potrivita pentru a fi servita si la amiaza, datorita gradului mai mic de cofeina. ,Avem in total peste 25 de tipuri de cafea, din tot atatea tari de origine si de-a lungul anilor am reusit sa ma dezvolt si si sa ma reinventez. In prezent, exista circa 30 de magazine in tara, care sunt in gestiunea unor oameni care au crezut in cafeaua noastra si au vazut ca produsele sunt altfel decat ceea ce se gaseste in supermarketuri. Sunt singurul din Romania care exporta cafea in Statele Unite, in Italia si in Republica Moldova. Cafeaua Leonard Caffe este foarte apreciata peste hotare, iar multi au invatat sa spuna si sloganul meu:,, Cea mai buna cafea, pe onoarea mea!”,  a declarat Mihail Florescu.

Printre cele 25 de sortimente de cafea disponibile  se numara si ,,Cafeaua Vampirului”, un sortiment care a trezit interesul americanilor, un blend exotic, ciudat si enigmatic, care il are in centrul atentiei pe Vlad Dracula. Aroma unica este definita de aroma de scortisoara si praf fin de ardei iute. Produsul a devenit cea mai vanduta cafea in aeroporturi si la Castelul Bran, insa a trecut si granitele, pana la New York, Manhattan.  ,,Cafeaua Bunicii” este o cafea speciala cu o poveste frumoasa. Este un sortiment de cafea creat pentru mama sa, cu fotografia acesteia imprimata pe ambalaj si are in componenta naut.  Se vinde foarte bine pentru ca este o cafea slaba, iar nautul prajit este foarte bun la gust si sanatos.

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

 

Cmentariile sunt închise