Laurent-Perrier Cuvée Rosé – Un cadou rafinat si exclusivist, pentru gurmanzi si iubitorii de sampanie

Cu o istorie de brand ce se intinde de-a lungul a peste doua secole, Laurent-Perrier s-a evidentiat in piata de sampanie ca un etalon al luxului si rafinamentului. Cel mai important reper din istoria sa este reprezentat de renasterea companiei sub conducerea lui Bernard de Nonancourt, in 1949.

Bernard de Nonancourt

Daca pana in 1968, nimeni nu se gandea ca este posibil sa creezi o sampanie rosé non-vintage, Bernard de Nonancourt a reusit sa transforme imposibilul in posibil, prin lansarea pionierului sampaniilor rose brute – Cuvée Rosé, devenita, ulterior, referinta in intreaga piata de sampanie. Si-a prezentat creatia intr-o sticla cu design inedit, inspirat de recipientele din timpul Regelui Henric al IV-lea, pentru a-i evidentia unicitatea.

Laurent-Perrier Cuvée Rose Brut este una dintre rarele sampanii rosé obtinute prin macerare, ceea ce ofera bauturii arome remarcabile. Intreaga arta a fabricarii sampaniei consta in procesul de blending si este, de asemenea, inima expertizei lui Laurent-Perrier si a cellar master-ului, Michel Fauconnet. Zece tipuri diferite de vinuri din cele mai frumoase zone ale regiunii Champagne din Franta, si anume Ambonnay, Bouzy, Louvois si Tours SOR Marne, sunt amestecate si invechite timp de cel putin patru ani pentru a obtine un veritabil Pinot Noir cu o aroma proaspata de fructe de padure rosii mici.

Asocierea cu mancarurile gourmet, parte din istoria brandului
Pentru Laurent-Perrier, asocierea cu arta bucatariei gourmet a facut parte intotdeauna din istoria brandului. Cuvee Rosé Brut este un excelent aperitiv. Se combina foarte bine cu mezeluri sau carne de pasare, dar este extraordinar in compania deserturilor pe baza de fructe de padure. Cei mai indrazneti o pot incerca si cu bucataria asiatica. Perfect echilibrat, cu arome crocante si finete, este, de asemenea un companion ideal pentru peste, pasare si carne alba.

Notele degustarii:
Miros: Un buchet proaspat, care impleteste elegant note de capsuni, zmeura, coacaze negre, mure, coacaze rosii, cirese morello si cirese negre.
Gust: O simfonie de arome splendide de fructe de padure rosii, petale de trandafir si accente moscate, care se completeaza reciproc intr-o maniera eleganta.
Culoare: Roz, cu tonuri somon.
Pana la sfarsitul lunii decembrie, Laurent Perrier Cuvée Rose Brut este disponibila la un pret promotional, de numai 260 RON pe beicevrei.ro (pret normal 435 RON).

Istoric indelungat in asocierea mancarilor gourmet cu tipurile de sampanii produse
La Laurent-Perrier, productia unui vin inseamna alegerea vinurilor distilate care vor intra in compozitia fiecarui sortiment de la 17 Grands Crus, 44 Premiers Crus, precum si a celor mai bune vinuri din cele 320 de sate care alcatuiesc regiunea Champagne. Pentru Laurent-Perrier fabricarea unui vin inseamna, de asemenea, imbatranirea indelungata a Cuvée-urilor produse de Casa, pentru a se asigura ca sunt perfect pregatite pentru degustare.

Gama de cuvee Laurent-Perrier

A face un vin inseamna a lucra cu trei soiuri de struguri: Chardonnay, regasit in majoritatea vinurilor din portofoliu, si Pinot Noir si Meunier – baza stilului Laurent-Perrier, iar procesul de productie a unui vin incepe prin selectarea celor mai bune sucuri de la presa de vin.

Laurent-Perrier a creat de-a lungul timpului o istorie in asocierea mancarilor gourmet cu tipurile de sampanii produse. Astfel, a devenit in sine un avocat al luxul si rafinamentului fiind prezent in hoteluri si restaurant exclusiviste.

De-a lungul timpului, brand-uri de lux s-au asociat cu Laurent – Perrier: Prada, Jimmy Choo, Burberry, YvesSaintLaurent, Maserati, Mecedes Benz, First British Airlines etc.

 

Compania Laurent-Perrier a fost fondata in 1812, iar din 1949, timp de aproape 60 de ani s-a aflat sub conducerea lui Bernard de Nonancourt, pana cand a fost preluata de cele doua fiice ale sale, Alexandra Pereyre de Nonancourt si Stéphanie Meneux de Nonancourt.

Extinderea capacitatii de productie de la The Clos Valin a permis cresterea spatiului de depozitare pentru 25 de milioane de sticle si a imbunatatit facilitatile de productie si vinificatie. Printre cele mai cunoscute sampanii produse se numara Grand Siècle by Laurent-Perrier, Laurent-Perrier Cuvée Rosé, Laurent-Perrier Ultra Brut, Laurent-Perrier La Cuvée.

Cmentariile sunt închise