Prima sticla ABSOLUT de inspiratie romaneasca

ABSOLUT lanseaza ABSOLUT ROMANIA, o editie limitată de sticle cu ambalaj de conceptie romaneasca. 5% din vanzarile realizate vor fi directionate catre 5 burse pentru artistii de pe platforma www.100Absolutartists.ro.

Designul ambalajului ABSOLUT este inspirat de tinute de sarbatoare romaneasca si imbina diferite elemente de identitate locala cu incarcatura culturala. Conceptul ABSOLUT Romania marcheaza anul Centenarului, abordand patru directii creative: spatiul culturii si al societatii care prinde contur prin cladirile emblematice, spatiul decorativ al motivelor traditionale, spatiul umanizat al petrecerilor si spatiul narativ al esentei artistice romanesti ca laitmotiv ce leaga traditionalul de modern.

Pe pietele internationale in care este prezent, ABSOLUT a colaborat cu peste 550 de artisti, printre care Andy Warhol, Louise Bourgeois sau Keith Haring. In iulie 2018, ABSOLUT a lansat in Romania www.100Absolutartists.ro, prima platforma care sustine si promoveaza noul val de artisti din cinematografie, literatura, arte vizuale, design vestimentar si muzica, aducand in fata publicului 100 de artisti cu potentialul de a deveni nume de referinta.

ABSOLUT va redirectiona 5% din vanzarile sticlei in editie limitata ABSOLUT ROMANIA catre 5 burse pentru 5 artisti de pe platforma www.100Absolutartists.ro. Procesul de selectie a artistilor va fi realizat de catre curatorii platformei: istoricul de arta si curatorul Magda Radu pentru arte vizuale, jurnalistul si scriitorul Alex Tocilescu pentru literatura, criticul de film Iulia Blaga pentru film, redactorul-sef al revistei ELLE Romania Roxana Voloseniuc pentru design vestimentar si Dan Amariei, solistul trupei de rock alternativ Omul cu Sobolani, pentru muzica.

Cmentariile sunt închise