Kerry evidențiază cele mai bune arome pentru inovare prin lansarea hărții globale a gusturilor 2022

Tendințele accelerate de pandemia COVID-19 au fost dezvoltate și vor deveni mai sofisticate în anul 2022, prin clienții care caută noi gusturi, asociate cu formate și cu arome familiare – ceea ce va conduce la combinații interesante, cum ar fi berea amestecată cu kombucha și salvie sau milkshake-urile de ciocolată cu lavandă.

Tendințele in materie de gust pentru anul 2022

Dorința de arome autentice este condusă de interesul pentru bunăstarea și sănătatea generală pe termen lung, ca urmare a pandemiei de COVID-19, iar apetitul pentru arome noi precum numeroasele varietăți de ciocolată/cacao, brânză, afumături și ardei iute sunt promovate de clienții care caută elementul surpriză și de distracție în alimentele și băuturile consumate. Restricțiile de deplasare au condus la călătorii ale consumatorilor pe intreg globul cu ajutorul papilelor gustative, fapt evidențiat în harta noastră gastronomică – nou adaugată, pentru anul curent. Acest lucru este subliniat prin preferinte noi intrate in hartile de gust sarat, specifice unor bucătării, cum ar fi Mexic, Tailanda și Coreea.

Totodată, savoarea și confortul sunt de asemenea importante pentru consumatori și pot fi invocate prin aromele tradiționale, precum ciocolata și aromele dulci sau, referindu0ne la confort, vizitând un lanț de restaurante, închis pe durata pandemiei. Aromele inspirate de băuturile alcoolice și deserturi câștigă teren în hărțile gusturilor dulciurilor și băuturilor, propulsate de oferte limitate și de lansări sezoniere.

Între timp, cu atenția crescută acordată sănătății sistemului digestiv, susținerii sistemului imunitar și a stării emoționale de bine, consumatorii caută alimente și băuturi mai bune pentru ei inșiși, care să îi facă să simtă că un rol activ în sănătatea lor in viitor, dar care să aibă, totodată, un gust excelent. Acestea includ arome botanice abundente, citrice și fermentate, întâlnite adesea pe hartă.

Comentând tendințele in materie de gusturi, Soumya Nair, Director Kerry de cercetare și date globale privind consumatorii afirmă:

Pandemia COVID-19 a afectat consumatorii la un nivel emoțional profund, schimbându-le prioritățile și percepțiile despre sănătate și bunăstare. Acest lucru le-a afectat, cu siguranță, preferințele în materie de alimente și de băuturi, provocând inovatorii din categorile de alimente si bauturi să creeze gusturi noi, care să-i ajute sa dezvoltare produse noi și să aducă succes in zona de inovație.

Gusturile și ingredientele noi creează o imagine a consumatorului proactiv, care caută alimente și băuturi funcționale, care să contribuie la sănătatea lor generală și la obiectivele de stare de bine. Totodată, în piața curentă, privată de călătorii, călătoriile cu ajutorul papilelor gustative au crescut semnificativ, fiind martorii unei reveniri curajoase a aromelor asiatice și latino-americane printre alimentele și băuturile noi. Vedem consumatori care caută un element de surpriză de la formatele tradiționale, precum și confort – producatorii pot apela la această dorință de noutate prin asocierea aromelor emergente și a celor foarte noi cu cele vechi, clasice”.

Alimentație sustenabilă

Sustenabilitatea este un alt factor important, iar consumatorii caută acum ingrediente din surse responsabile și care atesta proveniența lor. Studiile recente desfășurate de Kerry au constatat faptul că pe plan global, 49% dintre consumatori se gândesc în prezent și la sustenabilitate atunci când cumpără alimente și băuturi.

De asemenea, consumatorii caută în mod activ alimente și băuturi sustenabile, care au un impact semnificativ pozitiv asupra planetei, precum și asupra sănătății și stării de bine personale, căutând produse din ingrediente sănătoase, etichete curate și ingrediente procurate local. În harta gusturilor, vedem această cerere prin solicitarea de ingrediente de origine demonstrată, precum și de arome intense, care păstrează, totodată, și o caracteristică de sănătate. Am început să vedem și ingrediente asociate cu alimente bazate pe plante, cu rol dublu în privința gustului. Toate acestea contribuie la trendurile de arome de astăzi, care indică experiențe gustative autentice”, a încheiat Nair.

Începeți-vă astăzi povestea gustului

Într-un mediu dinamic, aflat în schimbare rapidă, inovația nu a fost nicicând mai importantă pentru satisfacerea preferințelor consumatorilor – iar gustul este primul loc de unde trebuie să începem.

Gustul este baza inovării și a dezvoltării cu succes de produse noi. Kerry dorește să meargă și mai departe împreună cu clienții, inspirând și contribuind la crearea unor produse care să iasă în evidență pe piață. Dacă doriți să integrați gustul în povestea mărcii dvs., vă putem ajuta să mergeți mai departe”, a afirmat Nair.

Despre Harta gusturilor

Fiecare poveste are nevoie de o inspirație. Aici vă poate ajuta Harta gusturilor 2022, deschizând o lume a aromelor și ingredientelor, care să inspire inovarea în domeniul alimentelor și băuturilor. Harta gusturilor 2022 oferă o privire asupra noului val de profiluri de arome, ingrediente și tendințe, destinate promovării inovării de succes, acestea fiind împărțite în cinci categorii cheie:

  • Dulciuri
  • Gustări
  • Sărat
  • Băuturi – Calde și pe bază de produse lactate
  • Băuturi – Reci și pe bază de apă

Datele se găsesc în harta globală a gusturilor Kerry pentru 2022, care dezvăluie aromele și ingredientele care vor inspira inovatorii de alimente și de băuturi din America de Nord, Europa, America Latină, Asia Pacific, Orientul Mijlociu și Africa pe tot parcursul anului următor. Kerry propune o combinație de resurse pentru a crea hărțile și pentru a oferi o analiză detaliată a tendințelor în materie de gust. Acestea se extind de la urmărirea produselor noi lansate, de la noile prezențe în meniurile restaurantelor și ale cafenelelor și până la comandarea unor studii de cercetare de piață. Totodată, motoarele de analiză proprii Kerry, cum ar fi Trendspotter, explorează conținutul influencerilor de pe rețelele de socializare, câștigând astfel și din experiența valoroasă a bucătarilor, specialiștilor barista și barmanilor noștri interni

Descărcați Harta gusturilor de aici.

 

Cmentariile sunt închise