KANÉ deschide „Noua școală de fine dining” – un concept de colaborare cu chefi internaționali

Pentru prima ediție va avea loc pe 6 aprilie, când doi chefi spanioli, cu experiență în bucătării cu două stele Michelin, vor crea un meniu de tasting alături de Cătălin Bejenariu, Head Chef Kané. Astfel, restaurantul Kané devine gazda mai multor chefi internaționali din noua generație, care vor creiona alături de Cătălin Bejenariu și echipa acestuia meniuri de tasting pentru oaspeți restaurantului. La baza acestei inițiative a stat angajamentul grupului Kané de a sparge barierele bucătăriei tradiționale și de a promova tinerii bucătari cu viziune. Mauro Rivas și Armand Vidal vor fi prezenți pentru o singură seară în bucătăria restaurantului din București, unde vor crea împreună cu echipa Kané un meniu unic, folosind tehnicile dobândite de-a lungul experienței în bucătării cu două stele Michelin și, recent, în noul proiect Sol Post de pe insula spaniolă Formentera.

De la lansare și până acum, Kané – New Romanian Cuisine și-a propus să aducă o perspectivă nouă asupra lumii culinare, iar alegerea primilor invitați a plecat de la pasiunea comună a celor două echipe pentru sustenabilitate, ingrediente locale, sezonalitate și tehnicile inovatoare de preparare a mâncării.

Pentru noi, aceste colaborări culinare sunt modalitatea perfectă de a explora noi culturi și de a continua procesul de învățare, care în bucătărie nu se termină niciodată. Ne bucură să vedem că noua generație continuă să surprindă prin proiecte ca Sol Post, alături de care împărtășim aceeași pasiune pentru bucătărie și alături de care ne dorim să oferim încă o experiență memorabilă oaspeților noștri, de data aceasta cu influențe spaniole.”, spune Cătălin Bejenariu, Head Chef Kané.

În ceea ce-i privește pe cei doi chefi din echipa Sol Post, Mauro Rivas și Armand Vidal s-au întâlnit la Cinc Sentits Barcelona**, unde au colaborat cu Jordi Artal, bucătar cu o stea Michelin. Din dorința de a experimenta mai mult și de a juca după propriile reguli în bucătărie, aceștia au deschis în 2022 propriul lor restaurant fine dining, Sol Post, în Formentera, Spania. Meniul este inspirat de originile lor din El Salvador și Catalonia, însă preparatele au fost gândite luând în calcul specificul insulei și ingredientele locale.

Călătoria celor doi a început încă din copilărie. Armand și fratele său, Arnau, sous chef-ul Sol Post, au descoperit pasiunea pentru gătit într-un restaurant de familie. Când acesta s-a închis, cei doi au decis să atingă cote mai înalte și au călcat pragul unor restaurante de prestigiu din Madrid, Coque** și Ramon Freixa**. Mauro Rivas, Head Chef Sol Post, a studiat la Culinary Art Academy în Elveția, unde a dobândit talentul culinar și pasiunea pentru industrie. Apoi, a lucrat în Portugalia, în bucătăria restaurantului Alma*, înainte să se întâlnească cu Armand și să înceapă proiectul Sol Post. Pe Clara, Chef Patiser, au întâlnit-o la Cinc Sentits Barcelona **, unde era deja head pastry chef, în urma studiilor de Culinary Arts la Școala Hoffman.

Creativitatea și dorința de a merge dincolo de tradițional descriu cel mai bine echipa Sol Post, viziune pe care o împărtășește și echipa Kané. Astfel că, pe 6 aprilie, cele două echipe de chefi pun laolaltă talentul, măiestria în arta bucătăriei, aprecierea și respectul pentru ingrediente și gust.  Întâlnirea de pe 6 aprilie va deschide seria de evenimente din cadrul inițiativei „Noua școală de fine dining” care se vor desfășura în atmosfera intimă a restaurantului Kané-New Romanian Cuisine de pe strada Dianei 9 din București.

Cmentariile sunt închise