Hotelul Caro a finalizat prima etapa a proiectului de renovare si modernizare, o investitie de circa 3 milioane euro

Hotelul Caro din Capitala a finalizat recent o noua etapa de modernizare, proiect care s-a derulat pe parcursul unui an de zile si a implicat renovarea a 4.200 de mp si o investitie de 3 milioane de euro. Potrivit conducerii hotelului, au fost modernizate holurile si 85 de camere, iar proiectul de modernizare nu a afectat identitatea arhitecturala a cladirii, cunoscuta pana in 1948 ca Fabrica de Fabrica Nationala de Glucoza, un simbol al Bucurestiului.

”Fara indoiala, provocarea principala a fost la nivelul automatizarii camerelor, in sensul adaptarii proiectului la stilul architectural al hotelului. Aici, toti oaspetii nostri intalnesc istoria bogata a acestui loc si pot profita de cele mai noi tehnologii in mijlocul naturii. Acest lucru face ca acest loc sa fie unic. Noul Caro este povestea pe care nu ati mai vazut-o, dar pe care o veti trai cu placere. In esenta hotelului Caro sta motto-ul «Munceste din greu, distreaza-te si impartaseste natura cu prietenii!»” , a explicat Octavian Lazar, director si proprietar al complexului hotelier Caro Hotels.

Construita in zece ani, cu capital belgian, Fabrica de Glucoza si-a pus amprenta in istoria Romaniei. In anii ‘30, capatase deja o importanta sporita in contextul economic national, fiind inclusa pe lista obiectivelor demne de a fi vizitate de viitorul rege Mihai I, lucru care s-a si intamplat in aprilie 1940. La un an distanta, fabrica se militarizeaza in timpul guvernarii maresalului Ion Antonescu si la cativa ani dupa (1948) se nationalizeaza, devenind si mai profund implicata in procesele economice initiate de noul regim. In perioada comunista, accidentul nuclear de la Cernobil afecteaza indirect si functionarea fabricii.

Fiind o conversie a unei fabrici din perioada interbelica, etapa de renovare a hotelului a tinut cont de istoria locului si s-a creat o imbinare armonioasa intre elementele industriale si elemente contemporane, pentru a sustine autenticitatea locului, in contextul actual al designului de interior.

“Cum hotelul Caro este un business de familie, cele 85 de camere renovate aduc progresul tehnologic in contextul conservarii unui stil architectural autentic, care sa aminteasca de trecutul sau industrial, autohton. S-au pus in valoare elementele industriale prin elemente naturale, cum e lemnul de stejar, pielea naturala si s-au inclus noile sisteme tehnologice care repozitioneaza hotelul pe harta celor mai ofertante hoteluri din Bucuresti. Prin incorporarea celor mai noi tehnologii, Caro devine unul dintre cele mai moderne hoteluri. De la sisteme de lumini automate (prin senzori), incalzire in pardoseala, instalatii de climatizare moderne, pana la digitalizarea controlului asupra functionalitatilor camerei (prin sistemul BMS*), pentru a maximiza confortul”, spun oficialii hotelului.

De asemenea, prin acest proiect, oaspetii hotelului vor putea, pe langa controul digitalizat al camerei, sa faca si check-in-ul de la distanta, avand posibilitatea de a intra in camera folosind telefonul mobil, iar accesul in parcare se va face doar pe baza numarului auto recunoscut de sistemul de acces.

Urmatoarea etapa de modernizare va avea loc in 2019, cand se va pune accentul pe renovarea si redecorarea unor sali de conferinta din cadrul complexului, realizarea unei receptii mai mici, dar multifunctionale si actualizarea restaurantului cu specific romanesc, Clasic.

Cmentariile sunt închise