Hotarare de guvern pentru redeschiderea birourilor de promovare externa, adoptata

Executivul a adoptat recent, la propunerea ministrului Turismului, Bogdan Trif, o hotarare de guvern privind modificarea HG 24/2017, privind functionarea Ministerului Turismului, care prevede, printre altele, infiintarea birourilor de promovare externa a Romaniei.

Noul proiect de act normativ prevede infiintarea a 20 de reprezentante externe in cele mai importante piete pentru turismul romanesc. Totodata, spre deosebire de vechea formula, fiecare birou extern va avea cate doi angajati, atasati in turism. Noua masura intensifica eforturile de promovare a Romaniei ca destinatie turistica majora pe plan international. Astfel, proiectul prevede un numar de 40 de atasati in turism care vor lucra in strainatate.

Rolul reprezentantelor externe va fi acela de a stimula fluxul turistilor straini catre Romania, de a facilita si de a crea noi colaborari pentru operatorii din turism, de a tine legatura cu turoperatorii straini, de a promova destinatia in randul specialistilor si al turistilor prin intermediul activitatilor derulate.

Hotararea de guvern adoptata in sedinta din 13 septembrie 2018 prevede si infiintarea a 5 noi reprezentante teritoriale interne, la Bucuresti, Suceava, Harghita, Sibiu, Bistrita-Nasaud. In prezent, in cadrul Serviciului Turism Intern functioneaza 12 reprezentante teritoriale. Odata cu infiintarea celor 5 reprezentante noi, vor fi acoperite in mod eficient toate regiunile turistice ale tarii.

Cmentariile sunt închise