Gala Trofeelor Alexandrion, ce recompenseaza performantele sportivilor, a ajuns la a treia editie

Fundatia Alexandrion organizeaza pe data de 1 februarie a.c., cea de-a treia editie a Galei Trofeelor Alexandrion. Distinctiile si recompensele financiare oferite in cadrul evenimentului sunt dedicate sportivilor care au obtinut performante deosebite in 2017 si reprezinta singurul demers de acest fel organizat si sustinut in totalitate de o entitate privata.

Ceremonia de premiere, in timpul careia vor fi oferite cele 10 trofee, va avea loc in Bucuresti, in prezenta a peste 300 de invitati.

„Trofeele Alexandrion sunt menite sa rasplateasca rezultatele excelente in sport, dar si sa ajute sportivii sa atraga atentia asupra nevoilor uriase din acest domeniu, care necesita o implicare constanta si mai activa a statului, dar si a mediului privat. Trofeele Alexandrion sunt acordate anual de catre Fundatia Alexandrion in urma consultarii a peste 20 de redactii sportive din Romania, dar si a unor institutii publice abilitate. In alegerea castigatorilor se tine cont de reusitele nationale si internatioanle ale sportivilor. Implicarea Fundatiei Alexandrion in sustinerea sportului nu se limiteaza numai la astfel de distinctii. Boxul, golful, poloul sau ciclismul sunt de asemenea printre sporturile pe care Fundatia Alexandrion le sprijina. Nici echipele de fotbal, handbal sau rugby nu au fost uitate si beneficiaza de suportul Fundatiei”, spun oficialii Alexandrion.

La editiile anterioare, au fost oferite deja 20 de Trofee. Printre castigatorii acestora sunt: Marian Dragulescu(gimnastica), Elizabeta Samara si Daniela Dodean (tenis de masa), Simona Halep (tenis de camp), Horia Tecau (tenis de camp), Anghel Iordanescu (fotbal), Tiberiu Dolniceanu (spada), Ana Maria Branza (scrima), Cristina Neagu (handbal), Cristiana Stancu (arte martiale) si Andreea Chitu (judo), echipa de canotaj 8+1 a Romaniei care a cucerit bronzul la Jocurile Olimpice din 2016, Alexandru Bologa(judo), componentele echipei feminine de spada din 2016, Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu si Loredana Dinu, Oana Manea (handbal), perechea Horia Tecau/Florin Mergea (tenis) – vicecampioni JO. Catalina Ponor (gimnastica), Albert Saritov (lupte).

Detalii despre editiile anterioare ale Trofeelor Alexandrion gasiti pe www.fundatia-alexandrion.ro/trofeele-alexandrion/.

Trofeele Alexandrion reprezinta un demers in premiera in Romania, ce face parte din strategia Fundatiei de a sprijini excelenta si performanta sportiva. In paralel, Fundatia este unul dintre cei mai activi sustinatori ai culturii romane, premiind, anual, personalitati culturale consacrate sau aflate la inceput de cariera, prin cele doua gale pe care le organizeaza – Gala Premiilor Constantin Brancoveanu si Gala Premiilor Matei Brancoveanu.

1 Comentariu
  1. Florin Ghimpu spune

    Cred ca va fi un eveniment interesant care va acoperi foarte multe asteptari, deopotriva organizatori, premianti si participanti.

Cmentariile sunt închise