foodpanda.ro: Apetitul romanilor pentru preparatele bucatariei libaneze a crescut cu 15%

Potrivit datelor analizate de platforma de food orderinf foodpanda.ro, in ultimul an, preferinta romanilor pentru mancarea libaneza a crescut cu peste 15%, ceea ce a dus la cresterea numarului de restaurante cu acest specific. Datele sunt comunicate in contextul in care pe data de 13 mai se sarbatoreste, in intreaga lume, unul dintre cele mai populare si consumate preparate din bucataria libaneza: humusul.

In topul celor mai comandate preparate culinare libaneze de catre romani, pe primul loc se afla humusul, urmat de salata tabouleh, salata fattoush, musakaua libaneza si kafta. Potrivit foodpanda, majoritatea clientilor comanda separat humusul, pe care il consuma alaturi de lipie, si mai putin impreuna cu alte preparate specifice bucatariei libaneze. Cele mai multe preparate libaneze sunt comandate spre finalul saptamanii si in zilele de weekend, in aceeasi masura pentru pranz, cat si pentru cina.

„In ultimii ani am observat o crestere puternica a bucatariei libaneze in preferintele romanilor, ceea ce a dus si la aparitia mai multor restaurante cu specific libanez pe piata. Dintre toate preparatele, humusul se bucura de cea mai mare popularitate in randul clientilor nostri, fiind un preparat usor, accesibil oricarui tip de dieta, fie vegetariana, vegana, raw-vegana sau non-vegetariana, si poate fi consumat in orice moment al zilei”, a declarat Radu Balaceanu, Country Manager Foodpanda Romania.

In acest moment, restaurante cu specific libanez partenere foodpanda sunt prezente doar in Bucuresti, insa, in curand vor fi disponibile si in Cluj si Timisoara. Pentru clientii din Capitala sunt disponibile zece restaurante cu specific exclusiv libanez pe platforma foodpanda, cele mai populare fiind Karamna, La Safi si B-Back Lebanese.

In prezent, foodpanda.ro colaboreaza cu peste 440 de restaurante din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov, Constanta, Arad, Ploiesti, Oradea, Galati, Craiova, Sibiu si Buzau.

Cmentariile sunt închise