FM Logistic, la aniversarea a 50 de ani de existenta: o cifra de afaceri de peste 1 miliard euro si circa 23.300 de angajati

FM Logistic, unul dintre cei mai importanti operatori logistici de pe piata romaneasca, a aniversat recent cei 50 de ani de la infiintarea companiei-mama.

Povestea FM a luat nastere in anul 1967, intr-o dimineata de toamna, in luna octombrie, in Saint-Quirin din regiunea Lorraine, Franta. Familiile Faure si Machet, cu spirit antreprenorial in domeniul transportului, s-au unit pentru a fi mai puternice. Aceasta alianta este, de asemenea, o decizie naturala si logica deoarece in anii 1963 si 1965 aceste familii s-au unit si prin legatura casatoriei. Ulterior, compania si-a extins gama de servicii oferite, de la depozitare si manipulare pana la ambalare, transport si distributie.

FM Logistic se afla, in prezent, la jumatatea planului strategic pentru 10 ani stabilit in 2012, cu scopul dublarii cifrei de afaceri pana la 2 miliarde €, pana in 2022. Obiectivele de vanzari au fost depasite, cu fiecare an echipele devenind tot mai autonome, compania a devenit un jucator de referinta in cateva piete (Franta, Rusia, Romania, Polonia).

Compania este  este pionier in crearea unor solutii logistice inovatoare (AGV, drone, roboti), fiind una dintre companiile care au implementat “pooling-ul” o solutie inovatoare de consolidare a marfurilor de acelasi profil si ale carei rezultate au fost recunoscute, aducand numeroase premii de-a lungul anilor (premiata la SITL- targul international de servicii de logistica si transport) sau crearea Collaborative Routing Centres (CRC®) in 2015.
Avand in vedere tendintele de consum, in 2015 FM Logistic a dezvoltat solutia CityLogin – solutie ecologica de distributie in interiorul oraselor in conformitate cu solicitarile de sustenabilitate la nivel European, implementata initial in Roma, apoi in Madrid si Paris, si in curand Milano, Varsovia si Moscova.

Pe parcursul a 50 de ani, FM Logistic a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori logistici internationali care ofera solutii logistice pentru optimizarea operatiunilor din cadrul lantului global de aprovizionare, de la depozitare si distributie pana la co-packing si Supply Chain Management.
FM Logistic opereaza in 6 sectoare principale- alimentar, retail, industria bunurilor de uz casnic si ingrijire personala, cosmetic/ produse de lux, farmaceutic, produse industriale si electronice, este prezenta pe 3 continente, in 5 regiuni (Europa de Vest, Europa Centrala, Europa de Est, Asia si America Latina), are 23,300 angajati si o cifra de afaceri de peste 1 miliard euro realizata in proportie de 63% in afara Frantei, dovada ca aspectul international al companiei este mai mult decat o realitate, este un avantaj major.

Cmentariile sunt închise