Dr. David Bosshart: “Gastronomia influenteaza mult imaginea unei tari. Vinul si mancarea pot fi folosite pentru a va imbunatati imaginea”

Invitatul special al acestei prime editii a Romanian Hospitality Conference, cu tema “Noua Ordine din HoReCa. Tendinte si provocari” a fost analistul Dr. David Bosshart, CEO Gottlieb Duttweiler Institute for Economic and Social Studies (GDI) din Elvetia, care a vorbit audientei din Romania despre tendintele consumerismului si despre piata de servicii din segmentul Horeca. Potrivit acestuia, principalele tendinte observate la nivel mondial se refera in principal la provenienta alimentelor si evolutia tehnogiei, care influenteaza major industria Horeca.

“In prezent, in ceea ce priveste provenienta alimentelor, accentul este pus pe local si natural. Desi oamenii declama diversitate, produse si preparate cu specific international, din diverse colturi ale lumii sau exotice, deosebite samd, vor in acelasi timp produse locale, cultivate si realizate local, de catre agricultori si producatori locali. Daca stam si ne gandim, este un paradox, dar asta este realitatea de azi. In ceea ce priveste impactul tehnologiei, pot sa afirm cu tarie ca, astazi, mancam intai cu telefoanele! Retelele sociale au venit, practic, cu “revolutia fotografiilor”. Putem intelege consumatorii intelegandu-le fotografiile”, a declarat Dr. David Bosshart.

Referitor la atuurile pe care Romania ar putea miza pentru a atrage turisti straini, analistul elvetian a precizat ca unul dintre acestea este reprezentat de vinurile locale, iar celelalte atuuri ar putea fi reprezentate de anumite tipuri de preparate. “Gastronomia influenteaza mult imaginea unei tari. Uitati-va la Italia: au mizat pe “preparatele” lor emblema – paste, pizza, Chianti etc. – si desi nu are o imagine foarte buna din punct de vedere politic, tuturor ne place Italia, tuturor ne place pizza. Cand iti place mancarea, iti place si tara. Voi aveti vinuri foarte bune, am in prezentarea mea chiar si o harta cu productia de vin din Romania. Toate acestea, vinul si mancarea, pot fi folosite pentru a va imbunatati imaginea”, a spus Dr. David Bosshart.

Cmentariile sunt închise