Descoperă peste 230 vinuri la ReVino Bucharest Wine Fair

Între 11 și 13 mai 2019 poți descoperi vinuri produse în țara noastră, dar și internaționale, și ii poți cunoaște pe oamenii din spatele lor.

În perioada 11 – 13 mai 2019 are loc salonul de vinuri și turism viticol „ReVino Bucharest Wine Fair” ce va fi găzduit de hotelul Novotel din București. Evenimentul este organizat de CrameRomania.ro și Revino.ro și se află la a patra ediție.

Salonul își continuă misiunea de a promova vinurile de calitate, de a-l ajuta pe consumator să descopere drumul vinului, cramele mici și mijlocii, consumul responsabil și turismul viticol la noi în țară. Ediția din acest an a ReVino Bucharest Wine Fair găzduiește 36 de expozanți, producători și importatori de vinuri din România și de peste hotare. În cadrul evenimentului, vizitatorii vor avea ocazia să deguste 230 de vinuri liniștite și spumante și de a le afla poveștile chiar de la proprietarii sau enologii cramelor în care au fost produse.

“Promovăm vinul românesc de mai bine de cinci ani prin proiectele crameromania.ro și revino.ro și am pus întotdeauna accent pe soiurile autohtone și pe turismul viticol la noi în țară. Evenimentul ReVino Bucharest Wine Fair, ajuns la a patra ediție, vine în completarea acestora și dă posibilitatea pasionaților și specialiștilor să deguste vinuri premium de la crame mici și mijlocii din România. Însă nu vor lipsi nici importatori cu vinuri internaționale. Ne bucurăm de vinurile lumii și apreciem evoluția calitativă a vinurilor locale.” spune Alina Iancu, inițiatoarea proiectelor Revino.ro și CrameRomania.ro.

Zilele de sâmbătă și duminică sunt dedicate celor care vor să afle mai multe informații despre vinurile românești și internaționale de calitate sau vor să afle cum pot vizita cramele din România de la biroul de turismul viticol. Programul este între orele 12.00 – 20.00, iar biletele se pot achiziționa online și la intrare.

Ziua de luni, 13 mai, este dedicată în exclusivitate sectorului HoReCa, astfel încât specialiștii din industrie să aibă posibilitatea unei atmosfere profesionale de degustare și de afaceri. Profesioniștii din domeniu au acces gratuit, în baza unei înregistrări online.

“Conceptul de a organiza o zi dedicată întâlnirilor de business ia amploare. Este nevoie de astfel de inițiative pentru facilitarea parteneriatelor de afaceri. Astfel, ziua de luni este dedicată degustărilor de vinuri și discuțiilor profesionale între reprezentanții HoReCa, turism, presă și reprezentanții cramelor”, continuă Alina Iancu.

Salonul de vinuri este completat de masterclass-uri educative cu diferite teme prezentate de specialiști, enologi sau proprietari de crame. Masterclass-urile sunt o categorie de workshopuri la care poate participa oricine, în baza unui bilet de intrare, în care specialiștii vorbesc despre importanța tipului de pahar din care degustăm vinul, despre evoluția vinului, dar și despre tipurile de vinuri spumante produse prin diferite metode.

CrameRomania.ro este bază de date bilingvă online a cramelor din România. Proiectul non profit, creat și dezvoltat de pasionați ai vinului, are că obiectiv dezvoltarea turismului viticol, promovarea soiurilor locale de struguri și creșterea nivelului de curiozitate al celor care călătoresc pentru vinurile și cramele din România.

Revino.ro este un agregator de tipul Trip Advisor care le oferă vizitatorilor informații de care au nevoie pentru a organiza vizite la crame.

Website www.winefair.revino.ro

Facebook https://www.facebook.com/events/2922765194415652/

Cmentariile sunt închise