Decorațiuni și paie bio – viitorul arată responsabil

Extinderea acestei piețe a decorațiunilor și paielor este strict dependentă de dezvoltarea Horeca, a industriei alimentare, dar și a cerințelor legate de impactul redus asupra mediului. La nivel mondial, utilizarea paiului pentru consumul băuturilor favorite menține o poziție solidă, dar tendințele indică o înlocuire treptată a paielor și decorațiunilor din plastic cu cele reutilizabile și biodegradabile. Producătorii din domeniu s-au conformat și pun la dispoziția operatorilor o gamă largă de opțiuni, mai ales că de exemplu state precum SUA, Regatul Unit, Germania, China și India, au interzis deja utilizarea produselor din plastic de unică folosință. (Sursa – „Global Straw Market Forecast, Global Industry Analysis 2014-2018 and Opportunity Assessment 2019-2029.”)

Investițiile în hoteluri, restaurante, cafenele, puburi și baruri vor trebui să ia în considerare și aceste reglementări care de anul viitor vor deveni obligatorii și pentru țările din Uniunea Europeană. Producătorii de paie și decorațiuni vor fi nevoiți să se orienteze către soluții sustenabile și nu întotdeauna paiele de hârtie par să fie răspunsul corect pentru orice domeniu. Astfel, s-au dezvoltat o gamă largă de alternative pentru a acoperi nevoile industriilor care folosesc acest obiect atât de necesar, de exemplu, paie din fân, paie comestibile, paie reutilizabile, paie reciclabile, paie biodegradabile și paie pliabile. Deși anul 2020 a dus la o scădere semnificativă a evenimentelor precum nunți, banchete, petreceri aniversare și alte evenimente importante, acest lucru nu înseamnă că nu ne putem pregăti să pre-întâmpinăm nevoile oaspeților cu diverse soluții ecologice care respectă regulile de igienă – bețe aperitiv simple, răsucite sau cu buclă sau decorațiuni steag. Indiferent dacă un furnizor de servicii de catering servește 10 sau 1.000 de oaspeți, servirea alimentelor și băuturilor în siguranța este prioritatea lor principală și este urmată îndeaproape de preocuparea consumatorilor de a proteja mediul.

Așadar, producătorii și furnizorii se orientează către acele produse care să ofere confort consumatorului, împreună cu durabilitate, iată de ce Snick Ambalaje consideră paiele și decorațiunile ca un factor diferențiator pentru operarea unei afaceri în industria ospitalității sau Horeca. În zilele noastre, paiele ecologice sunt reciclabile, dar se pot constitui și ca elemente ce denotă eleganță. Paiele ecologice sunt fabricate în diferite modele, care includ benzi, buline, în formă de stea și alte hârtii tipărite și personalizabile, de aceea este important ca viitorul furnizor să înțeleagă nevoile fiecărui business în parte și să ofere soluții pe termen lung.

Transformarea unei afaceri în Horeca în una aliniată cu cerințele de respectare a mediului poate părea la început un obiectiv greu, dar abordarea treptată a acestor măsuri, alături de un colaborator de încredere, o va face mai ușoară. De reținut că aceste măsuri ecologice se dovedesc, de asemenea, economice pe termen lung.

Cmentariile sunt închise