Cunoaște lumea vinurilor și specializează-te cu certificările internaționale WSET, oferite de Romanian Wine Academy

Deși 2020 a fost un an de criză pentru industria ospitalității, vinurile de top au avut o creștere semnificativă, mai ales la vânzarea online, ceea ce confirmă interesul crescut al românilor pentru acest subiect. În acest context, Romanian Wine Academy își deschide porțile în Noiembrie 2020 pentru cursurile certificate WSET – The Wine and Spirit Education Trust, un proiect care oferă posibilitatea acreditării internaționale pentru studii în domeniul vinului și care se adresează atât iubitorilor de vin, cât și profesioniștilor din industrie. Cu peste 108.000 de acreditări în peste 70 de țări, WSET este cea mai importantă certificare internațională în domeniu, fiind recunoscută la nivel global ca standard în cunoaștere a vinului și spirtoaselor.

Certificările WSET funcționează pe mai multe grade de cunoaștere, în funcție de nivelul de cunoștințe la care dorește să ajungă cursantul. Romanian Wine Academy, școală acreditată WSET, organizează în cadrul primei ediții cursuri pentru primele două niveluri. Nivelul 1 este o introducere în lumea vinurilor de top pentru cei pasionați de acest subiect, unde sunt abordate caracteristicile generale ale soiurilor de vin, tehnicile de producție, elementele distinctive dintre soiuri, abordările corecte în păstrarea, servirea și asocierile gastronomice de bază.

Nivelul 2 se adresează celor care deja dețin informațiile de bază și doresc să aprofundeze, atât pasionaților cât mai ales celor care lucrează deja în domeniu, cu precădere în industria ospitalității. WSET 2 ajută la dezvoltarea abilității de descriere a vinului într-un limbaj universal, standardizat, permițând ghidarea unei degustări profesioniste oriunde în lume, prezentarea corectă a produsului și asocierilor gastronomice adecvate.

„Viața e prea scurtă să faci alegeri nepotrivite…mai ales în materie de vin. Cei care urmează cursurile WSET vor pleca cu informații valoroase, cu un sistem de degustare standardizat, care să le permită să vorbească și să înțeleagă limbajul universal al vinului. Practic, WSET reprezintă un upgrade al vieții personale, dar și profesionale.” –  Diana Pavelescu, fondator al școlii Romanian Wine Academy.

Cursurile WSET vor fi susținute de traineri acreditați WSET – Diana Pavelescu, fondator Romanian Wine Academy, Secretar General al Asociației Degustătorilor Autorizați din România și membru în jurii internaționale de specialitte și Frédéric Vigroux, antreprenor, profesor de specialitate și autor al cărții „Le vin pour ceux qui n’y connaissent rien. A practical guide on wine buying”.

Mai multe detalii despre cursuri și costuri puteți găsi aici: https://www.romanianwineacademy.com/

Cmentariile sunt închise