Comenzile online de mâncare în weekend au explodat în 2018

Numărul comenzilor online de mâncare în weekend a crescut cu 93% în acest an comparativ cu 2017. Cea mai mare creștere a fost înregistrată în lunile de toamnă, când comenzile în weekend au crescut cu aproape 69% față de lunile de primăvară.

Potrivit datelor furnizate de platforma de food ordering foodpanda, aproape 39% din totalul comenzilor efectuate într-o săptămână sunt realizate în cele două zile de weekend. În topul celor mai comandate preparate de către clienții platformei sâmbăta și duminică se numără noodles de pui, cheeseburgerul și ciorba de văcuță. În ceea ce privește deserturile, preferințele românilor s-au îndreptat către tiramisu, plăcinta de vișine și clătitele cu ciocolată.

Comenzile de mâncare în timpul weekendului au crescut semnificativ anul acesta, cu peste 90%. Prețurile accesibile, calitatea serviciilor și diversitatea preparatelor culinare pe care românii le pot regăsi pe platforma foodpanda îi determină pe aceștia să salveze din timpul alocat cumpărăturilor și gătitului, ore bune pe care clienții noștri preferă să le dedice familiei și prietenilor”, a declarat Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

Valoarea medie a unei comenzi în perioada weekendului este de 57.19 RON, iar cea mai mare comandă înregistrată anul acesta a valorat 1.171 RON. Aceasta a fost livrată în București și a conținut sushi și alte specialități specifice bucătăriei japoneze.

Potrivit foodpanda, în cele două zile ale weekendului ponderea comenzilor realizate pe platformă este egală, iar intervalele orare cele mai aglomerate sunt 14:00-15:00 și 19:00-20:00, care coincid cu prânzul și cina. Cei care comandă în weekend plătesc cu numerar în proporție de peste 75%.

În topul orașelor în care se comandă cel mai mult mâncare sămbăta și duminica, pe primul loc se află Bucureștiul (64.01% din totalul comenzilor), urmat de Cluj-Napoca (14.58%), Timișoara (8.45%), Brașov (3.47%) și Iași (2.38%).

Datele furnizate de foodpanda se bazează pe cifrele de vânzări ale peste 700 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu și Buzău.

Cmentariile sunt închise