Ce a adus nou în gastronomie UniChef Cup 2018?

În fiecare an, UniChef a adus o nouă abordare în discutarea trendurilor culinare și împărtășirea tehnicilor de gătit, precum și lansări importante pentru specialiștii în domeniul HoReCa. Acestea au culminat cu concursul UniChef Cup – o competiție pentru noii bucătari.

Anul acesta, în cadrul evenimentului, concurenții au avut la dispoziție 3 ore pentru a pregăti două dish-uri (aperitiv și fel principal) sub tematica Bucătăria Mediteraneană.

Concurenții acestei ediții au fost:

Sorin Banianski – Hotel Continental, Timișoara
Mihael-Vasile Codrea – Allegria Hotel & Spa, Alba Iulia
Flaviu-Remus Dunca – Restaurant Nostalgia, Carei
Irinel Eparu – Sky Restaurant, Păuleștii Noi
Bogdan-Mihai Fărcaș – Restaurant Roata Făget, Cluj-Napoca
Ilie-Florin Gherman – Allegria Hotel & Spa, Alba Iulia
Alexandru Nagy – Restaurant Lescaci Oil, Negrești Oaș
Daniel Nistor – Restaurant Addiction The Ranch, Brașov

Concurenții UniChef Cup 2018 au fost evaluați de un juriu format din Chef Claudio Costea, Executive Chef – Oxford Thames Four Pillars Hotel (Marea Britanie), Chef Constantin Ghimpu, Executive Chef – Militari Residence Ballroom (București), Chef Nico Lontras, Fondator și Executive Chef – Rare Food (București), Chef Ștefan Popescu, Trainer HoReCa School (București); Chef Henrik Sebok, Certified Master Chef și Consultant și Membru Consultant – Chef Robert Voicu, Unilever Food Solutions România.

Premiul UniChef România pentru locul întâi a fost un training culinar susținut de Chef Claudio Costea la Oxford Thames Four Pillars Hotel, în Marea Britanie, precum și trofeul UniChef 2018. Câștigatorul locului al doilea a primit un mixer profesional Kitchen Aid, iar câștigătorul premiului al treilea a câștigat o trusă cuțite profesionale. Premiul întâi a fost câștigat de Irinel Eparu, premiul al doilea, de Mihael-Vasile Codrea, iar premiul trei, de Bogdan-Mihai Fărcaș. Pe lista câștigătorilor UniChef 2018 s-au numărat, în ordinea premierii: Sorin Banianski, Ilie-Florin Gherman, Flaviu-Remus Dunca, Daniel Nistor, Alexandru Nagy.

În cadrul UniChef Cup 2018 au avut loc o serie de evenimente speciale. Primul dintre ele a fost lansarea cărții Danielei Sima denumită „Chefi de România”, o lucrare care prezintă în 72 de pagini profilul a 29 de chefi de renume din țară.

Invitații și participanții UniChef Cup 2018 au avut parte și de altfel de lansări, însoțite de demonstrații culinare. Chef Ciprian Nicolescu – Senior Lector la HoReCa School și Head Chef Trattoria Buongiorno și Chef Robert Voicu – Unilever Food Solutions România – au adus în scenă o nouă gamă de condimente lichide Unilever.

Chef Robert Voicu a vorbit despre avantajele folosirii gamei Knorr Arome Intense, în marinare, infuzii și sosuri. Aroma de ceapă caramelizată și aroma usturoiului gătit lent din Roast Umami, gusturile exotice de mandarine, lime și yuzu din Citrus Fresh și savoarea cepei caramelizate aromatizată cu zahăr afumat cu lemn american de esență tare din Deep Smoke pot completa orice farfurie. De la burgeri la coaste, de la mâncăruri gătite cu sosuri bogate până la preparatele la grill, de la fructele de mare la deserturi, Gama Knorr Arome Intense este creată pentru dish-uri spectaculoase.

De altfel, și demonstrația culinară a lui Chef Ciprian Nicolescu a evidențiat tocmai versatilitatea acestei game proaspăt-lansate. Rețetele Smoke Beach, Ultraviolet Marine și Umami reconstruit, pregătite de către Chef Ciprian Nicolescu au avut la bază noile produse Knorr Arome Intense.

A doua serie de demonstrații culinare a venit după jurizarea concursului inspirat din gusturile mediteraneene. Protagoniștii au fost Chef Nicolae Vasile – Fondator Gastro Art și Bucătar Șef Papila Bistro (București) și Chef Robert Voicu – Unilever Food Solutions România. Chef Nicolae Vasile a realizat o rețetă de frigăruie cu file butterfish și ciuperci shitake infuzate cu ceai de iasomie Pure Leaf, caramelizat în sos Teriyaki, pe pat de salată bok choy cu garnitură de linte neagră fiartă în lapte de cocos cu merișoare. Farfuria sa a ieșit în evidență cu sosul Teriyaki, a doua lansare-surpriză a evenimentului UniChef Cup 2018.

Despre sosul Knorr Sos Teriyaki Japonez a vorbit și Chef Robert Voicu, Unilever Food Solutions. Conceput special pentru bucătarii profesioniști, sosul teriyaki este perfect în mâncărurile japoneze, dar și în aromarea dish-urilor Fusion. Un produs versatil, Knorr Sos Teriyaki poate fi utilizat în marinare, glazurare, dressinguri și sosuri.

UniChef Cup 2018 organizat de Unilever Food Solutions a fost susținut de partenerii Conti Group, Leida, Crama Oprișor, Hausmann World – Prof Board, Microgreens. Evenimentul a fost susținut de partenerii media Horeca Insight, Trends HRB, HORECA și Gastro Art.

UniChef România, proiectul educațional pentru bucătari lansat de Unilever Food Solutions în 2016, reunește bucătari profesioniști din toată țara. Prin intermediul UniChef, Unilever dorește să inoveze domeniul gastronomic românesc și să creeze un spațiu de învățare în care Chef-ii să își poată împărtăși cunoștințele. La UniChef bucătarii învață în mod practic, acumulând abilități și informații de la maeștrii în domeniu. În plus, aplicația UniChef oferă constant sfaturi, rețete, cursuri în formate accesibile, precum și concursuri pentru bucătarii înscriși în comunitate.

În cadrul unor proiecte anuale, precum și prin intermediul aplicației, UniChef creează o conexiune importantă între trainerii experimentați și noua generație de bucătari profesioniști, care pot astfel deveni adevărați artiști în gastronomie.

Cmentariile sunt închise