Chef Alex Petricean omagiază bucătăria franceză cu o cină eveniment

 

Chef Alex Petricean va  pregăti împreună cu invitatul său special Chef Emmanuel Perrodin o experiență gastronomică inedită sub forma unui meniu de degustare în opt acte cu tema ”bucătăria franceză și influențe provensale”.

Astfel, Chef Petricean participă pentru prima oară la proiectul Goût de France/Good France (21-24 martie) inițiat de Ministerul francez de Externe și de renumitul chef Alain Ducasse, în care mii de bucătari din întreaga lume omagiază cultura franceză pregătind un meniu dedicat acestei țări. Anul acesta în proiect sunt implicați peste 5.000 oameni din 3.500 de locații din 150 de țări.

Petricean, care s-a făcut remarcat prin punerea în valoare a ingredientelor locale și redescopeririea rețetelor tradiționale, pregătește de câteva săptămâni conceptul și detaliile acestei cine speciale care va avea loc într-un spațiu privat de pe strada Popa Nan numărul 7 din București, pe 23 martie, de la ora 19:00.

“Vom sărbători valoarea bucătăriei franceze pentru întreaga lume gastronomică, dar în special pentru noi, românii”, a declarat Alex Petricean.

Oaspeții sunt așteptați la eveniment exclusiv pe bază de rezervare, prețul unui meniu fiind de 300 lei.

Emmanuel Perrodin

Chef Emmanuel Perrodin, în vârstă de 45 de ani, a făcut studii de istorie, însă la vârsta de 30 de ani și-a descoperit adevărata vocație – gastronomia. După mai multe etape de formare, a preluat funcția de chef în restaurante precum bine cunoscutul Relais 50 din Portul vechi din Marsilia.

În 2015, el a părăsit celebrul restaurant pentru a aprofunda relația dintre gătit și arte, prin spectacole precum „Savoarea artelor” sau „În carnea sunetului”. Co-fondator al proiectului „Œuvres Culinaires Originales”, care îmbină arta și gastronomia, și fost președinte al Conservatorului Internațional al Bucătăriei Mediteraneene (CICM) și membru al „Gourméditerranée”, o asociație de bucătari de renume care promovează gastronomia mediteraneană, Emmanuel Perrodin se află în România în cadrul operațiunii Goût de France/Good France, care are vocația de a promova gastronomia franceză, parte a patrimoniului UNESCO, în întreaga lume.

Alex Petricean

Chef Alex Petricean a fost clasat primul în topul bucătarilor români din ghidul Gault&Millau în 2018. Și-a început drumul în viață cu studii economice, dar și-a dat seama repede că destinația lui e alta și a continuat cu învățarea gastronomiei. În vârsta de 31 de ani, Alex a început să aprofundeze cu adevărat pasiunea sa, gătitul, în urmă cu 7 ani, odată cu participarea la show-ul TV Masterchef. Au urmat multe experiențe profesionale, unele în afara țării, de exemplu în Danemarca, unde a lucrat la restaurantul cu 2 stele Michelin Noma, dar și în țară, la Atra și apoi la Maize, unde și-a pus amprenta cel mai mult, ca Head Chef, alegând și formând  echipa, dar și lansând un meniu care a cucerit publicul și a umplut rapid caietul de rezervări. În curând, Petricean își va deschide propriul restaurant: Noua, va dezvolta viziunea sa modernă asupra mâncării românești.

Cmentariile sunt închise