Ceremonia World’s 50 Best Restaurants 2017 va avea loc pe 5 aprilie, in Melbourne

Aflat la cea de-a 15-a editie, evenimentul va avea loc la Royal Exhibition Building din Melbourne, Australia. Este cel de-al doilea an in care ceremonia este tinuta in alt oras in afara de Londra, dupa succesul celei de anul trecut care a avut loc la Cipriani Wall Street in New York.

Decizia vine ca parte a strategiei de a transforma The World’s 50 Best Restaurants intr-un eveniment global, iar Australia se transforma intr-o adevarata destinatie gastronomica, daca e sa tinem cont de Noma, al lui René Redzepi (numarul 5 pe lista World’s Best Restaurants in 2016) sau de faptul ca Heston Blumenthal (The Fat Duck) s-a mutat recent in aceasta tara.

Inaintea ceremoniei oficiale de premiere vor fi acordate premiile speciale: Ana Ros din Slovenia va primi premiul World’s Best Female Chef 2017, in timp ce Heston Blumenthal va fi primi Diner’s Club Lifetime Achievement Award 2017 pentru serviciile aduse acestei industrii, iar restaurantul Disfrutar din Barcelona va fi recompensat cu  Miele One to Watch Award.

Premiul World’s 50 Best Restaurants 2016 a fost castigat de Massimo Bottura si a sa Osteria Francescana din Modena, dupa ce a ocupat locul al doilea in 2015 si al treilea in 2014 si 2013. (sursa: finedininglovers.com)

Cmentariile sunt închise