Cand luxul intrece luxul: Ce inseamna o experienta gastronomica de 2 milioane USD

Experientele gastronomice oferite de cel mai bune restaurante fine dining din lume ajung la preturi ce depasesc sute bune de euro, insa o companie de diamante din Asia pare sa duca limitele la extrem. Potrivit finedininglovers.com, aceasta ofera cea mai scumpa experienta gastronomica din lume, pretul fiind unul astronomic: 2 milioane USD! Creata de World of Diamonds Group, in colaborare cu CÉ LA VI Singapore, exerienta gastronomica include 18 feluri de mancare, dar si o plimbare cu elicopterul, o croaziera si multe… diamante.

Dar, ce ai putea plati cu 2 milioane de USD? In primul rand, oferta este valabila pentru doua persoane, iar tot acest „tratament” dureaza doar  8 ore, deci 250.000 USD/ora. Totul are loc in Singapore, si incepe cu o plimbare de circa 45 de minute cu elicopterul, pe parcursul careia te poti bucura de privelistea zonei. Apoi, cele doua norocoase persoane vor fi conduse cu un Rolls-Royce pentru a incepe o croaziera privata de lux. Punctul final este reprezentat de cina, care va avea loc la celebrul Marina Bay Sands Hotel.

Meniul cuprinde ingrediente precum: stridii Belon proaspete cu spuma de sampanie, caviar Almas, Jamón Ibérico,  Foie Gras posat in Gewürztraminer, ficat de vitel, momite de miel, Consommé de pui Bresse, Seabass, Somon salbatic de Alaska, Sorbet Verjus samd.

Lista de bauturi cuprinde vinuri extravagante, precum: 1988 Salon ‘S’ champagne; 2008 Domaine Leflaive Chevalier-Montrachet Grand Cru; 1996 Domaine de la Romanee- Conti, Romanee-Saint-Vivant Grand Cru; 1961 Chateau Haut-Brion sau 1972 Oremus Tokaji Aszú 5 Puttonyos.

Desigur, toate acestea nu se apropie totusi de impresionanta cifra de 2 milioane USD. Diferenta este reprezentata de faptul ca cei doi norocosi vor primi doua seturi de betisoare chinezesti din argint placat cu aur, „impodobite” cu diamante de 4.20 carate, gravate cu numele lor, precum si un inel cu diamant albastru de 2.08 carate. (Foto: CÉ LA VI Singapore)

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

Cmentariile sunt închise