Campionatului international de pizza, la Bucuresti

Asociatia Culturala Euro Est Alternativ, organizatie profesionala membra in World Association of Chefs Societies, organizeaza in perioada 8-10 mai 2015 prima editie a Campionatului international de pizza. Impreuna cu presedintele WACS, Gissur Gudmundsson, a fost stabilit proiectul “International Pizza Championship – Bucharest Cup 2015”, manifestare ce va fi organizata in perioada 8-10 mai la Bucuresti, la Palazzo Italia si restaurantul „Origini Lucane”.

Potrivit organizatorilor, concursul se va desfasura intr-un spatiu delimitat, dar sub privirile publicului, este destinat doar concurentilor inscrisi individual si va avea trei categorii:

  • Categoria 1- pizza clasica: 2 bucati, timp de pregatire si coacere =15 minute, ingredientele sunt asigurate de catre concurent;
  • Categoria 2 – pizza creativa: 2 bucati, timp de pregatire si coacere =20 minute, ingredientele sunt asigurate de catre concurent;
  • Categoria 3 – pizza alternativa (pizza cu faina fara gluten, pizza desert, pizza dietetic): 2 bucati, timp de pregatire si coacere =20 minute, ingredientele sunt asigurate de catre concurent.

Din juriu fac parte Francesco Speranza (Presedinte) – Italia, membru ACEEA, WACS, administrator “Zelda Projects Romania”; Ovidiu Cheabac (Vice-Presedinte) – Italia/Romania, membru ACEEA, WACS, instructor si profesor la scolile: „Nazionale Italiana Pizzaioli”, „ACEEA Culinary Training Department Romania” si Lucian Leicu (utilizarea echipamentelor tehnice) – Malta/Romania, Head Pizza Chef la restaurantul “Pepe Nero” din Malta.
Concursul va avea si o componenta Pizza Show, sustinuta de George Toader, owner la “Brothers Pizza & Delivery – Bucuresti”, medaliat international in diverse competitii, specialist pizza acrobatica, precum si una denumita Pizza Master, cu Iulian Dumitrescu, pizza chef medaliat international in diverse competitii, membru ACEEA, WACS, medaliat cu aur (locul 1) la “Istanbul Gastronomy International Festival 2015”.
In cadrul competitiei vor participa concurenti din urmatoarele tari: Romania, Italia, Ungaria, Bulgaria, Turcia, Malta.
Fiecare categorie va fi evaluata separat si va locurile I,II,III + cupa. Concurentul cu cele mai multe puncte acumulate la mai multe categorii va castiga Cupa Bucuresti oferita de Nordic.

Asociatia Culturala Euro Est Alternativ, organizatie profesionala membra in World Association of Chefs Societies a organizat in intervalul 2012-2014 primul concurs profesional pentru segmentul Pizza din Romania – denumirea competitiei a fost “Campionatul Roman de Pizza”. In anul 2014, asociatia a organizat “Congresul Mondial al Traditiilor Culinare” in Bucuresti.

carmen.ionescu@modernbuyer.ro

Cmentariile sunt închise