Bucharest Street Food Carnival: Demonstratii culinare sustinute de chef-i din tara si din strainatate, concerte, cinema si spectacole de arta stradala

Zilele acestea, Bucurestiul este capitala europeana a mancarii street food, datorita Bucharest Street Food Carnival, ce are loc pana duminica, 10 septembrie, la Romexpo.

Noutatea acestei editii, in premiera absoluta, o reprezinta show-urile la care vor participa cei mai cunoscuti chefi maestri din Romania, care vor avea la dispozitie o scena a lor, Chefs Stage, pe care fie vor gati in fata celor prezenti, fie vor vorbi despre educatie gastronomica, risipa de mancare si responsabilitate. Vor fi demonstratii culinare si sesiuni de dezbateri ale celor mai renumiti bucatari romani si internationali, precum Adi Hadean, Nico Lontras, Joseph Hadad, Nicolai Tand, Alex Petricean si multi altii.

Printre invitatii speciali ai acestei editii de Carnaval se numara Elena Arzak, bucatar sef intr-un celebru restaurant din San Sebastian, care este cotat cu 3 stele Michelin. Elena a fost numita “Cel mai bun bucatar din lume” in 2012 si a participat si la un show prestigios de gatit din Marea Britanie. Edorta Lamo este un alt chef extrem de talentat, tot din San Sebastian, care a obtinut numeroase titluri si este autor al mai multor carti de gastronomie.

La Carnival sunt prezente peste 100 din cele mai bune food truck-uri din Romania, grupate pe zone cum ar fi: Mexican Village, Asian Market, Burger Street, Fish Market. Pentru cei care numara caloriile exista Fresh Station un colt al mancarurilor light. In plus, cei care prefera sa ia cina departe de firul ierbii pot opta pentru o cina printre nori, pot alege experienta Dinner in The Sky.

Pe langa experientele culinare, vor avea loc spectacole de magie, street art si show-uri cu foc, momente sustinute de Circul Orlando, proiectii de scurt metraje cu teme gastronomice in aer liber.

In ceea ce priveste muzica, Bucharest Street Food Carnival ofera patru seri de muzica „pentru toate gusturile”: Discoteca `80 – sambata, 8 septembrie, va avea loc o retro-discoteca unde vor canta Corina Chiriac, Mirabela Dauer, 3SE sau Kaoma / Hip hop si muzica electronica – show live cu accente hip hop – Teddy Bear, Delinquent Habits, Suie Paparude, J Bernardt si Moonsound / Muzica romaneasca live – Sarbatorim Centenarul in familie, cu muzici traditionale romanesti si beat-urile zilei de azi – Subcarpati Fratii Grime, Argatu’, Cred Ca Sunt Extraterestru, Basska, Fantome, Andrei Maxim si Mischa Blanos sunt cei care vor urca pe scena in cele patru seri / Concert Morcheeba si line-up de senzatie, in a patra zi – Morcheeba si Les Elephant Bizarres, The Mob, Moonlight Breakfast, Breeze, Jazu si Dario Rossi.

Informatii despre eveniment gasiti pe site-ul http://www.thecarnival.ro si pe pagina de Facebook a evenimentului.

Cmentariile sunt închise