Brandul Sbarro reintra in Romania. Bogdan Guzga, fost district manager la Starbucks, se va ocupa de dezvoltarea francizei Sbarro pe piata locala

Lantul de restaurante specializat in pizza si preparate specifice bucatariei italiene Sbarro, infiintat acum aproximativ 60 de ani in Statele Unite ale Americii, pregateste deschiderea primei sale unitati de pe piata romaneasca, in sistem de franciza.

Primul restaurant Sbarro urmeaza sa fie deschis toamna aceasta in centrul comercial Bucuresti Mall, iar cei care vor opera franciza vor fi bulgarii de la grupul de restaurante Happy Bar & Grill, potrivit informatiilor publicate de Ziarul Financiar.

Brandul Sbarro a mai fost prezent pe piata romaneasca tot in sistem de franciza, cu o prima locatie deschisa acum mai bine de 10 ani in zona Dorobanti, apoi una in Liberty Mall si una in Bucuresti Mall, dupa care francizorul a decis sa iasa de pe piata locala deoarece nu au fost atinse obiectivele de dezvoltare.

Potrivit informatiilor obtinute de Horeca Insight, Bogdan Guzga, care a fost timp de 2 ani si jumatate District Manager al Starbucks Romania, a fost cooptat in echipa Happy Bar & Grill la inceputul acestui an, ca Chief Executive Officer, iar din luna aprilie a preluat functia de Business Development Manager pentru Sbarro.

Reteaua de restaurante Happy din Bulgaria vizeaza intrarea in Romania inca din 2010, insa izbucnirea crizei economice i-a determinat pe bulgari sa amane aceasta decizie, asupra careia au revenit anul acesta. Pe langa dezvoltarea francizei Sbarro, bulgarii intentioneaza sa deschida si un restaurant Happy Bar & Grill in centrul comercial AFI Cotroceni.

Sbarro, lant de restaurante specializat in pizza si preparate specifice bucatariei italiene, a fost infiintat in 1959, cand familia Sbarro, prin Gennaro si Carmela, a deschis primul sau restaurant italian in Statele Unite. In prezent, grupul opereaza aproximativ 800 de locatii in 31 de tari.

Cmentariile sunt închise