Bogdan Georgescu a cucerit locul doi la WCRC 2019

În perioada 15-18 noiembrie a avut loc la Salonul Internațional de Cafea din Taiwan, cel de-al șaptelea campionat anual mondial de prăjire a cafelei. În acest an evenimentul a fost susținut de Savor Brands, iar în cadrul său au concurat pentru  titlul de campion mondial 24 de specialiști reprezentându-și țările de origine.

Campionatul Mondial de Prăjire a Cafelei (World Coffee Roasting Championship) este un eveniment produs de World Coffee Events, o filială a Specialty Coffee Association – SCA. Concursul din Taiwan a adus laolaltă aproape 200.000 de profesioniști și pasionați de cafea care au putut urmări tehnicile concurenților, au testat cafeaua prăjită de aceștia sau pur și simplu și-au dorit să fie cât mai aproape de conținutul educativ oferit de experții prezenți sau campionii din anii trecuți.

După patru zile intense de evaluare a boabelor de cafea și prăjire au fost desemnați și câștigătorii de anul acesta: campion mondial este Arseny Kuznetov din Rusia, pe locul 2 Bogdan Georgescu din România, iar pe 3 Mateusz Karczweski reprezentând Polonia.

Pe site-ul evenimentului Bogdan declara în cadrul unui scurt interviu: “Sunt specialistul IT care are o pasiune pentru cafea. Preocuparea pentru domeniu a început în urmă cu doar 5 ani, ca home barista. Am descoperit curând cafeaua de specialitate și am început să lucrez pe un roaster de capacitate mare, cultivând o pasiune și aducându-mi contribuția la creșterea industriei cafelei din țara mea.

Bogdan s-a remarcat și în cadrul altor competiții de profil precum: Romanian Coffee Roasting Competition 2017, Romanian Aeropress Championship 2019, Romanian Comandante Cup 2019, Romanian Coffee Roasting Competition.

Vă reamintim că Alexandru Nicolae a cucerit titlul de campion mondial la prăjirea cafelei în 2016 în cadrul aceleași competiții.

Cmentariile sunt închise