Al doilea restaurant IKEA se va deschide in 2018. Retailerul a obtinut autorizatia de construire pentru magazinul din zona Pallady

Retailerul suedez IKEA a anuntat finalizarea procesului de autorizare inainte de a incepe constructia magazinului IKEA de pe bulevardul Theodor Pallady nr. 57, Bucuresti. Primaria Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti a eliberat chiar ieri, 17 octombrie 2017, Autorizatia de Construire pentru cel de-al doilea magazin IKEA din Bucuresti. Lucrarile la noul magazin vor incepe in curand, iar deschiderea este planificata in cursul anului viitor.

Cel de-al doilea magazin IKEA din Bucuresti, si totodata din Romania, va avea o suprafata construibila de aproximativ 37.000 mp (GBA), devenind astfel cel mai mare magazin IKEA din Europa de Sud-Est la data deschiderii.

„Ne bucuram sa anuntam ca am obtinut autorizatia de construire a celui de-al doilea magazin IKEA din Romania si ca vom incepe lucrarile pentru noul magazin in curand. Dorim sa le multumim reprezentantilor Primariei Sectorului 3 si Primariei Generale a Capitalei pentru sprijinul continuu si colaborarea excelenta. Pentru ca am obtinut deja Autorizatia de Construire pentru amenajare si sistematizare teren si imprejmuire provizorie in luna septembrie, constructorul general a inceput pregatirea terenului si imprejmuirea perimetrului magazinului IKEA Pallady,” a declarat Vladislav Lalić, Property and Expansion Manager IKEA South-East Europe.

Vanzarile IKEA FOOD reprezinta peste 6% din vanzarile totale ale IKEA Baneasa

Retailerul are si un departament de Food, care inglobeaza restaurantul si Magazinul de Delicatese Suedeze si Bistro. In 2016, Departamentul IKEA FOOD, format din restaurantul IKEA, Magazinul de Delicatese Suedeze si Bistro, a inregistrat vanzari de 32.327.535 lei (fara TVA) in anul financiar 2016, in crestere cu 7,4% fata de anul anterior. In perioada mentionata, vanzarile IKEA FOOD au reprezentat 6,3% din vanzarile totale ale IKEA Romania. Mai mult, magazinul IKEA din Bucuresti a vandut cele mai multe prajituri Almondy din lume (297.000 de bucati), iar produsele din peste sunt 100% certificate ASC/MSC. Restaurantul IKEA a organizat 50 de evenimente pentru consumatori, cu demonstratii de gatit.

Potrivit datelor oferite companie, in perioada mentionata numarul de chiftelute vandute la restaurantul IKEA a ajuns la 5.284.615 chiftelute, respectiv 100 de tone (70% suedeze, 15% vegetariene si 15% de pui), in timp ce numarul de hot-dog vanduti a ajuns la 3.004.111 de bucati.

Cmentariile sunt închise