Schloss Schauenstein, cel mai bun restaurant din Europa, conform clasamentului „100+ Best restaurants in Europe” 2018

Celebrul clasament 100+ Best restaurants in Europe, realizat anual de Opinionated About Dining, a fost dat publicitatii recent, in frunte trecand Schloss Schauenstein, din Alpii elvetieni, condus de chef Andreas Caminada.
Clasificat cu trei stele Michelin, Schloss Schauenstein a urcat spectaculos in acest clasament, de la locul 47 in 2016 direct pe locul 2 in 2017, ca anul acesta sa ajunga pe prima pozitie.

Castigatorul din 2016 si 2017, restaurantul L’Arpège din Paris, condus de Alain Passard, “cade” anul acesta pana pe locul al patrulea, in timp ce Magnus Nilsson si Fäviken urca de pe locul trei pe doi, iar Etxebarri si Azurmendi, ambele din Tara Bascilor, ajung pe pozitia a treia, respectiv a cincea.

Semnalam doua noi intrari in Top 10 din acest an: Chambre Séparée, din Gent, Belgia si Restaurant Frantzén din Stockholm, care a devenit recent primul restaurant din Suedia clasificat cu trei stele Michelin.

Mai jos, topul celor mai bune 20 de restaurante din Europa, in timp ce lista completa poate fi vazuta aici Top 100+ European Restaurants 2018

Top 20 Restaurants in Europe 2018
1. Schloss Schauenstein (Fürstenau, Elvetia)
2. Fäviken (Järpen, Suedia)
3. Etxebarri (Axpe, Spania)
4. L’Arpège (Paris, Franta)
5. Azurmendi (Larrabetzu, Spania)
6. Chambre Séparée (Gent, Belgia)
7. De Librije (Zwolle, Olanda)
8. Restaurant Frantzén (Stockholm, Suedia)
9. Restaurant Quique Dacosta (Dénia, Spania)
10. Le Calandre (Rubano, Italia)
11. Hertog Jan (Zedelgem, Belgia)
12. Disfrutar (Barcelona, Spania)
13. Geranium (Copenhagen, Danemarca)
14. La Marine (Noirmoutier, Franta)
15. Osteria Francescana (Modena, Italia)
16. Victor’s Fine Dining by Christian Bau (Perl, Germania)
17. Hiša Franko (Kobarid, Slovenia)
18. Maaemo (Oslo, Norvegia)
19. Astrance (Paris, Franta)
20. Flocons de Sel (Megève, Franta)

(sursa: finedininglovers.com / opinionatedaboutdining.com / foto: andreascaminada.com)

Cmentariile sunt închise