World’s 50 Best Bars

Deși nu atât de popular precum topul celor mai bune 50 de restaurante, 50 Best Bars este constituit pe un principiu similar – o listă care aduce în prim plan cele mai bune baruri la nivel mondial. Publicat pentru prima dată în 2009, clasamentul anual al barurilor este rezultatul votului a 650 de experți. Lista servește totodată drept ghid pentru cele mai bune baruri și destinații care le găzduiesc.

Ediția din 2022 a The World’s 50 Best Bars, a fost sponsorizată de Perrier, iar câștigătorii au fost dezvăluiți în cadrul unei gale ținută pe 4 octombrie la Barcelona. World’s 50 Best Bars este o ocazie așteptată cu nerăbdare de industrie, aducând laolaltă cei mai talentați barmani din întreaga lume. În 2016, World’s 50 Best Bars a fost extinsă cu lansarea Asia’s 50 Best Bars, primul clasament regional devenit apoi recurent, iar în 2022 cele mai bune 50 de baruri din America de Nord au fost adăugate în portofoliu. Parte din evoluția continuă este și faptul că în 2019 organizația a lansat 50 Best Discovery, o nouă platformă care cuprinde mii de baruri și restaurante de pe tot globul, fiecare având o recenzie, detalii de contact, imagini și indicatori privind prețul.

Iată primele locuri:

 1. Paradiso, Barcelona (Best Bar în Europa)
 2. Tayēr + Elementary, London
 3. Sips, Barcelona (câștigător la categoria cea mai rapidă evoluție în top)
 4. Licorería Limantour, Mexico City ( Best Bar în America de Nord)
 5. Little Red Door, Paris (Câștigător la categoria Bar Sustenabil)
 6. Double Chicken Please, New York (Cel mai apreciat bar nou în clasament)
 7. Two Schmucks, Barcelona
 8. The Connaught Bar, London
 9. Katana Kitten, New York
 10. Alquímico, Cartegena (Best Bar în America de Sud)
 11. Handshake Speakeasy, Mexico City
 12. Jigger & Pony, Singapore (Best Bar în Asia)
 13. Hanky-Panky, Mexico City (Câștigător la categoria Arta Ospitalității)
 14. Bangkok Social Club, Bangkok
 15. Salmon Guru, Madrid
 16. Drink Kong, Rome
 17. Coa, Hong Kong
 18. Florería Atlántico, Buenos Aires
 19. The Clumsies, Athens
 20. Baba au Rum, Athens

Lista completă poate fi consultată pe site-ul oficial: worlds50bestbars.com

Începând cu 2020, competiția a trecut la un nou nivel prin găzduirea de strângeri de fonduri pentru redresarea sectorului Ospitalității. Astfel, au fost distribuite granturi la peste 200 de baruri și restaurante și s-au făcut donații către organizații non-profit din sectorul Food&Beverage.

World’s 50 Best Bars este meritul William Reed – grupul din spatele The World’s 50 Best Restaurants, preluând de la Drinks International organizarea premiilor și a sistemului de votare*. Principalele reguli de votare sunt: votul este strict confidențial, jurnaliștii votează pentru șapte baruri în ordinea preferințelor, votanții trebuie să fi vizitat barurile pe care le nominalizează și nu au voie să voteze pentru barurile pe care le dețin sau în care au un interes financiar și nominalizările trebuie făcute pentru bar și nu pentru proprietarul barului sau barman (cu excepția premiilor individuale).

*Metoda de vot impune ca barurile să nu poată aplica, deși fiecare bar din lume este eligibil, cu excepția cazului în care este închis în momentul în care lista este anunțată sau se va închide în viitorul apropiat.

Cmentariile sunt închise