Winesday App împlinește 2 ani

Pe 1 martie 2024 aplicația mobilă Winesday App a împlinit 2 ani de la lansare și promite că după un an de consolidare, al treilea va fi despre creștere și inovare. În primii 2 ani aplicația a fost descărcată (iOS & Android) de oameni interesați de noutăți din lumea vinului, oameni care intră în aplicație când caută ceva anume într-o regiune viticolă sau un oraș din România, care urmăresc evenimentele cu vin publicate săptămânal sau articolele pe diverse teme. Este vorba desigur de o aplicație de nișă al cărei nume sugestiv adresează pasionații de vin, gastronomie și turism oenologic. Creatoarea ei, Carmina Nițescu, a ținut prin prezentul comunicat să mulțumească tuturor celor care au crezut în proiect, precum și companiilor din lumea vinului care au ales să fie prezente pe platformă.

Aplicația este de fapt una de turism și vin, un loc în care iubitorii de vin, gastronomie și călătorii:

 • pot vedea pe harta României crame, unități de cazare, restaurante, wine shop-uri, wine bar-uri, organizatori de cursuri și evenimente cu vin cu condiția să aibă Locația deschisă pe telefon– vezi „Locuri cu vin din apropierea ta”;
 • pot face rezervări la evenimente;
 • pot contacta o cramă pentru o vizită,
 • pot contacta un restaurant, un winebar, o unitate de cazare de lângă crame sau un organizator de eveniment pentru o rezervare;
 • pot contacta un wine shop (online sau offline) pentru o comandă de vin,
 • pot contacta un organizator de cursuri de vin pentru un curs de calificare sau de inițiere în domeniu.

Primii 2 ani de existență ai aplicației au adus validare conceptului, au fost peste 1500 de evenimente adăugate, peste 200 de articole publicate în toate categoriile, precum și peste 170 de furnizori din toate categoriile: 47 de crame, 17 unități de cazare, 22 restaurante cu liste generoase de vin, 29 wine shop-uri, 18 wine bar-uri, 3 organizatori de cursuri despre vin și 39 organizatori de evenimente cu vin.

În primul an focusul a fost pe de o parte de a completa aplicația cu cât mai mulți furnizori din categoriile mai sus menționate, iar pe de altă parte să aducă în atenția iubitorilor de vin aplicația, aceștia să o descarce și să o utilizeze pentru a putea colecta feedback dezvoltare ulterioară. În al doilea an eforturile s-au concentrat pe completarea aplicației cu cât mai mulți furnizori relevanți, dar totodată și pe a publica și diversifica mai mult opțiunile de evenimente cu vin disponibile, pe a crea articole relevante, precum și a publica Oferte (la vin și la evenimente) disponibile punctual în aplicație. În primii 2 ani aplicația a dezvoltat foarte mult zona de „Evenimente” fiind încărcate aici 1500 de evenimente în 12 categorii.

Dacă la început aplicația avea câteva categorii de „Evenimente” precum „Degustări de vin”, „Degustări de vin și brânzeturi”, „Experiență gastronomică”, „Festival Vin & Gastronomie”, „Wine Trips”, secțiunea aceasta a fost completată cu „Wine & Sports”, „Wine, Art & Music”, „Degustare bere, rom, whisky + altele”, „Conferințe Vin & Gastronomie”.

În aplicație se vor găsi de aici înainte și piese de teatru la care poți savura un pahar cu vin, zile sau seri dedicate muzicii cu un vin alături, vizite la tot felul de muzee urmate de vizite la crame, concursuri de alergare în vie sau plimbări cu bicicleta în vie, cursuri de vin, dar și cursuri de inițiere în lumea brânzeturilor. În plus, pentru că iubitorii de vin sunt curioși să savureze vinul cu mâncare dar să încerce din când în când și alte băuturi, a fost creată categoria „Degustare bere, rom, whisky + altele” care a avut puține evenimente până acum, dar care se va extinde cu siguranță anul acesta.

Pentru că educația în lumea vinului este foarte importantă, au fost scoase în evidență categoria „Cursuri de vin”, precum și secțiunea „Organizatori Cursuri despre vin”, ambele vizibile pe home page-ul aplicației.

Pe lângă Evenimentele cu vin, în aplicație există mai multe secțiuni care sunt completate cu informații și despre care utilizatorii află prin notificări push:

 • „Wine News”;
 • „Despre vinuri”, „Lansări de vinuri”, Wine tales”;
 • „Cartea lunii”;
 • „Târguri internaționale de vin” și
 • „Concursuri de vinuri”.

Winesday App continuă în 2024 dezvoltarea pe harta României prin adăugarea de noi crame, cazări, restaurante, wine bar-uri, wine shop-uri, organizatori de cursuri și organizatori de evenimente cu vin, dar și accent crescut pe secțiunea „Oferte speciale” și concursurile de vinuri din România sau focus pe asocierile de vin cu mâncare.

Povestea merge mai departe pentru Winesday App, urmează un al treilea an cu inspirație, vinuri și preparate savuroase. Detalii suplimentare aplicație:  https://www.winesday.ro/app/

Cmentariile sunt închise