Vinurile Purcari, medaliate cu aur si argint la competitia internationala Black Sea Region Wines & Spirit Contest 2018

Vinurile de Purcari au fost recompensate cu doua medalii de aur si una de argint la ”Black Sea Region Wines & Spirit Contest 2018”, una dintre cele mai importante concursuri internationale organizate la Chisinau. In cadrul competitiei, vinurile Merlot de Purcari si Sauvignon Blanc de Purcari din Colectia 1827 au primit medalia de aur, iar Vinohora Feteasca Alba & Chardonnay din Colectia Editie Limitata a fost apreciata cu medalia de argint.

Printre juratii veniti la Chisinau cu aceasta ocazie se numara Jean Marie Aurand, directorul Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV), Chan Jun Park, directorul Asia Wine Trophy si Valeriu Cotea, presedintele Comisiei Oenologie a OIV, alaturi de alti renumiti experti internationali.

In competitie au fost inscrise peste 420 de vinuri din Republica Moldova, Romania, Georgia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria si Rusia.

Concursul s-a desfasurat dupa reguli foarte stricte, precum pastrarea anonimatului complet, cel putin 70% de experti straini in comisii, nu mai mult de 30% de probe au primit medalii, 50% de probe au fost primite din strainatate, iar rezultatele au fost prelucrate electronic.

Black Sea Region Wines & Spirits Contest reuneste experti si degustatori din diverse state (16 state la editia din 2018), inclusiv Master of Wine, Master Sommelier, bloggeri si jurnalisti.

In acest an, concursul patronat de OIV s-a desfasurat pe 21-23 februarie la Palatul Republicii din Chisinau. Au fost prezente 133 companii, participante sau parteneri ai proiectului, iar la concurs au participat 87 producatori, din 12 tari. Editia de anul acesta a beneficiat de prezenta a 45 experti-degustatori din 18 tari.

Cmentariile sunt închise