Udpate: Uber Eats iese de pe piaţa din România

Update ( 5 mai 2020 ):

Reprezentantii Uber Eats au venit cu cateva precizari importante despre decizia de a iesi de pe piata din Romania:

„Am luat decizia dificilă de a sista serviciile Uber Eats în România începând cu luna iunie. Această hotărâre vine în continuarea strategiei noastre de a ne concentra energia și resursele în piețele de top în care Uber Eats este prezent la nivel global” 

 • Această decizie se bazează pe o analiză detaliată a rezultatelor de business într-o piață competitivă pentru livrarea de mâncare. Fiind o companie globală, trebuie să alegem cu atenție cele mai potrivite produse pentru fiecare piață și felul în care distribuim resursele în locurile în care suntem prezenți în lume.
 • Această decizie ne permite să ne redirecționăm resursele către alte piețe din Europa și din lume, unde Uber Eats înregistrează o creștere foarte rapidă.
 • Acum, prioritatea noastră este să facem tot posibilul să atenuăm impactul asupra colaboratorilor noștri: angajații, restaurantele partenere, curierii parteneri și clienți care ne-au susținut până acum.
 • Această decizie se aplică doar Uber Eats și NU serviciilor de ridesharing Uber.
 • Rămânem în continuare dedicați angajamentului nostru de a continua investițiile în România și de a le oferi oamenilor acces la servicii de mobilitate sigure, accesibile și de încredere
  • În România, vom continua să investim în parteneriate de încredere cu șoferii și partenerii:
  • De exemplu, de curând am lansat Uber Pro, un program extins de loialitate, care oferă șoferilor din România o gamă largă de beneficii. Vom continua să extindem acest program cu oferte oferte suplimentare în lunile următoare.
  • De asemenea, în această perioadă am oferit dezinfectanți șoferilor, pentru a-i ajuta să-și păstreze mașinile curate.
  • Oferim curse gratuite pacienților cu boli oncologice în parteneriat cu Roche România, și lucrăm la mai multe modalități prin care să susținem comunitățile din România în lunile ce urmează.
Stirea initiala ( 4 mai 2020 ):

Uber Eats a anunţat astăzi utilizatorii sistarea operaţiunilor pe piaţa locală începând de miercuri, 3 iunie, inclusiv.

”După doi ani în care am desfăşurat parteneriate cu restaurantele locale pentru a oferi servicii de livrare de mâncare convenabile şi de încredere, am luat decizia dificilă de a sista serviciile Uber Eats în România, începând de miercuri, 3 iunie. Deşi ne pare rău că Uber Eats nu va mai fi disponibil în România, susţinem în continuare comunităţile noastre din această regiune prin serviciile de comenzi de curse cu Uber. În momentul de faţă prioritatea noastră este să minimizăm impactul asupra colaboratorilor noştrii – restaurantele partenere, curierii parteneri şi clienţii ce ne-au susţinut în această perioadă”, se arată în anunţul companiei.

Uber a anunţat astăzi că, pe lângă România, va sista operaţiunile Uber Eats în Cehia, Egipt, Honduras, Arabia Saudită, Uruguay şi Ucraina până pe 4 iunie.

Uber Eats România a fost lansat în vara anului 2018 cu 100 de restaurante partenere în Bucureşti, iar la finele lui 2019 colabora cu peste 700 de restaurante. Pe plan local principalii competitori ai Uber Eats sunt Glovo, foodpanda şi Takeaway.

 

 

Cmentariile sunt închise