Thorsten Schmidt si René Redzepi au deschis un restaurant, cu mancaruri si bauturi traditionale din zona Marii Nordului, in locatia unde a functionat Noma

Chef-ii danezi Thorsten Schmidt si René Redzepi au deschis zilele trecute un nou restaurant in locatia unde a functionat celebrul Noma, inchis in februarie 2017.

“Barr nu va fi doar un alt restaurant nordic, ci va aduce in meniu mancarurile si bauturi traditionale Marii Nordului. O zona vasta, ce se intinde din Scandinavia pana la Benelux si insulele britanice. Barr este un cuvant irlandez vechi pentru “culturi”, dar si un cuvant nordic arhaic nordic pentru “orz”, unul dintre ingredientele principale ale berii. Barr va “celebra” diversele retete din aceste regiuni reci, berariile sale si devotamentul comun pentru convivialitate. Retetele din aceasta regiune m-au fascinat mereu – de la mancarurile clasice, cum ar fi modestul frikadeller (chiftele daneze) si schnitzel, pana la folosirea marmite la gatit in Marea Britanie. La Barr, vom servi preparate familiare, dar vom avea servicii pe masura dezvoltarii gastronomice din Copenhaga din ultimul deceniu. Dorim sa continuăm spiritul de experimentare si de cunoastere, servind versiunile noastre ale mancarurilor traditionale, impreuna cu o selectie larga de beri si aquavit din aceasta regiune extraordinara”, a declarat Thorsten Schmidt cu ocazia inaugurarii.

Schmidt, de la restaurantul Malling & Schmidt din Aarhus, a mai precizat ca parteneriatul cu Redzepi a fost initiat cum un an si jumatate.

Barr are 60 de locuri, plus inca 30 la bar si va avea un meniu a la carte care se va schimba in functie de sezon.

Noma a fost inchis in luna februarie a acestui an si urmeaza sa fie redeschis intr-o alta locatie din oras catre finalul anului. Intre timp, Redzepi si o parte din echipa sa s-au ocupat de pop-up-ul deschis in Mexic. Pe data de 19 iulie a.c. urmeaza sa fie inaugurat un al doilea pop-up, Under the Bridge, de aceasta data in Copenhaga, sub podul Knippelsbro. Acesta va functiona pana pe data de 3 septembrie a.c. si va propune un meniu fix de 1000DKK (circa 153 $), inclusiv bauturile.

Cmentariile sunt închise