Studiu Grup City Grill: Mancarea traditionala romaneasca, preferata de peste 66% dintre bucuresteni

Potrivit unui studiu realizat recent de Grupul City Grill, 74% dintre bucuresteni iau masa in oras cel putin o data pe saptamana, localurile preferate sunt pub-urile, terasele, restaurantele din centrul orasului, iar cei mai multi isi doresc sa manance preparate traditionale romanesti. Studiul a avut ca scop analizarea obiceiurilor de luat masa ale clientilor din Bucuresti.

Datele arata ca romanii ies destul de des in oras, iar mancarea pe care o prefera in general este de altfel mancarea pe care o si consuma. Astfel, 66,2% s-au declarat fani ai mancarii traditionale romanesti, iar 76% dintre intervievati au comandat in restaurant astfel de specialitati in ultimele trei luni.

Mancarea romaneasca este preferata mai ales de barbati, cu varste cuprinse intre 40 si 49 de ani, care au venituri medii. Femeile prefera mai degraba bucataria italieneasca, pe cea mediteraneana sau pe cea libaneza, la fel ca si segmentul tanar de clienti. Pe masura ce veniturile clientilor cresc, preferintele se indreapta catre bucataria asiatica, in special cea japoneza.  In ceea ce priveste bauturile consumate, limonada (61,8%), alaturi de sucurile fresh fac parte cel mai frecvent din comenzile femeilor, in timp ce barbatii prefera berea la sticla (53%) sau la halba (39%). Ceaiul este mai putin comandat, fiind ales de 18% dintre intervievati.

“Studiul ne-a reconfirmat faptul ca ne-am pozitionat corect pe piata cu restaurantele Grupului, profilul consumatorului fiind impartit intre persoane care prefera bucataria traditionala romaneasca – pe care o regasesc la Caru’ cu Bere, City Grill, Hanu’ lui Manuc, Hanu’ Berarilor si Pescarus – si cea italiana si/sau mediteraneana, pe care o gasesc in lantul Trattoria Buongiorno si partial la Pescarus”, a declarat Daniel Mischie, CEO Grupul City Grill.

In ceea ce priveste frecventa iesirilor in oras, jumatate dintre bucurestenii care au participat la studiul Grupului City Grill au declarat ca ies de 1-3 ori pe saptamana in oras pentru a lua masa. Cei mai multi prefera restaurante de cartier, dar mai ales pe cele din centru. 35% sunt interesati ca locul unde ies la masa sa aiba amenajari prietenoase pentru copii, in timp ce un barbat din cinci si-ar dori sa poata urmari sport la TV in timp ce ia masa.

Studiul a mai aratat ca restaurantul “Caru’ cu bere” este restaurantul preferat de cei mai multi bucuresteni, iar printre motive se numara mancarea foarte buna (83%), dar si atmosfera, designul restaurantului, locatia accesibila, precum si povestea locului.

Barbatii cu varste intre 24 si 39 de ani sunt cei care ies cel mai des in oras, dar sunt si cei care nu sunt deranjati sa ia masa singuri (29%), fata de doar 10% dintre femei. Cele mai multe femei, adica peste 60%, prefera sa ia masa in oras cu prietenii.

In privinta bugetului alocat iesirilor la masa, 34% cheltuiesc sub 50 de lei, in timp ce aproape o treime aloca intre 50 si 99 de lei. 32% cheltuie peste 100 de lei, dintre care aproape 10 procente depasesc suma de 200 de lei pentru o masa in oras. Pentru bucuresteni o iesire din 10 este una speciala, ceea ce poate genera un comportament diferit de consum.

Metodologie: Raportul a fost realizat de firma de cercetare de piata Quantix pentru Grupul City Grill in perioada mai-iulie 2018, in Bucuresti, pe un esantion de 723 de persoane, in urma unui studiu cantitativ, cat si calitativ.

Cmentariile sunt închise