Spartan vizeaza anul acesta extinderea in Ungaria

Remus Cosovanu, francizatul Spartan care detine restaurante in Timisoara, Cluj si Deva, a deschis pe data de 9 februarie a.c., cea mai mare unitate stradala din cadrul lantului, in urma unei investitii de 110.000 de euro. Noua unitate a inregistrat vanzari in valoare de 10.000 de euro si 2.000 de clienti, in primul weekend de functionare.

Restaurantul, al 31-lea al retelei, are o suprafata de 280 m2 si este situat intr-o zona cu o importanta comerciala crescuta a Timisoarei, Giroc, in imediata vecinatate a liceului Azur, pe strada Calea Martirilor nr. 58.

Aceasta inaugurare face parte din strategia de extindere la nivel national, dar si international, pe piata maghiara, pe care reteaua Spartan si Remus Cosovanu o vor implementa in 2017.

„Avand in vedere succesul marcii Spartan in Romania, am decis sa prospectez si pietele externe, pentru a vedea daca se preteaza acestui format de business. Am analizat potentialul afacerii in Europa in primul rand, dar si in Dubai si Thailanda, si am prezentat conceptul mai multor centre comerciale din strainatate, care au fost extrem de receptive la propunerile noastre. Asadar ma bazez pe date concrete, atunci cand afirm ca franciza Spartan ar avea un succes formidabil in Europa si in intreaga lume si am planificat ca 2017 sa fie anul in care dam startul expansiunii in afara!”, a adaugat Remus Cosovanu, Director General Corebos SRL, compania prin intermediul careia a obtinut franciza Spartan.

Fost fotbalist la prima echipa a Politehnicii Timisoara, unde a fost antrenat de Gheorghe Hagi, Remus Cosovanu s-a reorientat catre antreprenoriat si in 2014 a deschis primul sau restaurant Spartan, in Timisoara. Trei ani mai tarziu, cu o cifra de afaceri de peste 4 milioane de euro, estimata pentru finalul lui 2016, si cu inca cinci restaurante deschise, a hotarat sa prospecteze si pietele externe.

Planurile sale pentru anul in curs includ, in afara de inaugurarea primului restaurant Spartan din afara Romaniei, si deschiderea unor noi unitati in Timisoara si Cluj. De asemenea, ultima parte din 2017 va marca si aparitia primului restaurant Spartan Drive din Timisoara, unde clientii vor putea comanda din masina, si care va ocupa 320 de m2 si va fi situat la iesirea spre Arad.

SC Corebos SRL, infiintata in anul 2014, este detinuta de Remus Cosovanu, a primit franciza Spartan pentru restaurantele din Timisoara, Cluj si Deva si are 145 de angajati.

Cmentariile sunt închise