Solt Dining by Courtyard Bucharest Floreasca – accente culinare nordice cu rădăcini în gastronomia românească

Restaurantul Solt Dining, aflat la parterul Hotelului Courtyard Bucharest Floreasca , oferă o experiență premium casual într-un spațiu hygge, de inspirație nordică, în noul centru financiar al capitalei. Având o capacitate de 84 de persoane, acesta răspunde nevoilor clientului modern, care călătorește mult, atât în interes de afaceri, cât și personal. Ne-au oferit mai multe detalii despre concept și meniu, Adrian Adam, general manager Courtyard Bucharest Floreasca și Chef Alin Berba.  

În primul rând de ce Solt Dining – care este semnificația numelui?

Adrian Adam, general manager Courtyard Bucharest Floreasca: Denumirea restaurantului „Solt” provine din expresia: „So Local Taste”, care este și linia pe care o urmează restaurantul – ingrediente premium, locale pentru preparate cunoscute, dar reinterpretate în stil contemporan – iar litera „o” din logo-ul restaurantului reprezintă gradul de temperatură.

Restaurantul a venit ca o completare firească a felului în care a fost gândit hotelul?

Chef Alin Berba: Da. Restaurantul Solt Dining este un restaurant din categoria premium casual, care își așteaptă oaspeții cu un meniu inspirat din conceptul bucătăriei nordice, bazat pe ingrediente locale de cea mai bună calitate, proaspete si de sezon. Astfel, se adresează segmentului de business și antreprenorilor din zona de nord a Capitalei, dar nu numai. Solt Dining se străduiește să răspundă așteptărilor ce vin atât din partea unui localnic, cât și din partea călătorului modern de astăzi, care a interacționat cu bucătării felurite și care vrea să aibă parte de o experiență locală, surprinzătoare, gourmet.

Cine este Chef Alin Berba, un chef despre care vom auzi mai multe în viitorul apropiat și câteva cuvinte despre experiența sa?

Adrian Adam: Chef Alina Berba are o experiență de zece ani in industria ospitalității și în grupul Marriott. Printre multiplele experiențe în mai multe hoteluri din lanț se numără și Courtyard Toulouse, dar și JW Marriott București, restaurante premium, cu standarde de calitate înalte, care se regăsesc și în conceptul Courtyard Bucharest Floreasca.

Chef Alin Berba: A contat pentru mine nu doar faptul că sunt familiar cu grupul Marriott, care se înscrie în linia brandurilor de top la nivel mondial, ci mai ales provocarea. Am ales să mă alătur echipei Courtyard și datorită conceptului, ideii de a folosi produse și ingrediente locale, în rețete românești, reinterpretate în stil propriu.

Care sunt influențele definitorii ale bucătăriei nordice care se pot regăsi la Solt?

Chef Alin Berba: Influențele definitorii ale bucătăriei nordice se por regăsi în Solt Dining prin folosirea ingredientelor locale de cea mai bună calitate, proaspete și de sezon. De asemenea, întreaga atmosferă a restaurantului este una hygge. Cu multă lumină naturală, cu un design minimalist, cu un meniu deloc stufos, dar care acoperă toate gusturile, Solt este practic o experiență în sine. Ne place să interacționăm direct cu clienții, să facem recomandări, să fim alături de aceștia atunci când vor să încerce ceva nou. De la aperitive până la desert, preparatele din meniul Solt doresc să surprindă plăcut și să ofere fiecărui client o experiență care să-l binedispună pentru întreaga zi.

Ce aspecte ați avut în vedere la definitivarea meniului?

Chef Alin Berba: Meniul se va schimba de patru ori pe an, tocmai pentru că ne dorim să folosim ingrediente locale, în funcție de sezon. De asemenea, luând în considerare specificul zonei, adresabilitatea noastră, am gândit o serie de meniuri în ideea “business lunch”, dar și promoții lunare, de care practic beneficiază în special cei ce lucrează în zona de business a Capitalei și care își doresc să se deconecteze de la taskurile zilnice luând masa la restaurant.

Printre multiplele ingrediente locale cum ar fi porc de mangalița, bibilică, cocoșel de pădure, putem regăsi și produse cu indicație geografică protejată (IGP) cum ar fi: păstravul afumat de Valeputna, telemeaua de Ibănești și cârnații de Pleșcoi. Preparatele promit o abordare contemporană și un răsfăț al simțurilor.

Bucătăria nordică și noua bucătărie românească se îmbină armonios pentru a livra experiențe culinare memorabile. Ce înseamnă pentru Chef Berba exploatarea ingredientelor locale și cum sunt puse în valoare?

Chef Alin Berba: Iubesc produsele și ingredientele locale românești. Consider că ne putem promova țara prin ingrediente locale și cred cu tărie în sloganul restaurantului “povești cu mâncare locală”.

Sunt voci care susțin că Solt Dining poate deveni cel mai bun restaurant al zonei “corporatiste”. Cum vedeți această provocare în viitor?

Chef Alin Berba: Restaurantul Solt Dining este destinația “must be there” a zonei de nord datorită specificului unic, dar și datorită experienței hygge de stare de bine, confort și ambianță pe care o pot regăsi în restaurant.

Ce tip de evenimente poate organiza hotelul? Găzduiți o petrecere de Revelion?

Chef Alin Berba: Anul acesta nu găzduim o petrecere de Revelion însă avem un meniu special realizat pentru seara de Revelion, destinat atât oaspeților din hotel, cât și celor care doresc să-și petreacă seara dintre ani într-o ambianță plăcută. Solt Dining are o capacitate totală de 84 de persoane, așa încât atmosfera, chiar și când restaurantul este fully booked, este mereu una plăcută.

Adrian Adam: Courtyard Bucharest Floreasca dispune de 7 săli de conferință ce pot găzdui peste 500 de persoane. Acestea sunt dotate atât pentru a servi unor evenimente de business, corporate, cât și cu alt specific, mai apropiat zonei de lifestyle, inclusiv teambuilding sau petreceri. Accesibilitatea la locație, capacitatea de cazare – 259 de camere – precum și locația premium în sine ne recomandă pentru o plajă largă de evenimente, iar acest lucru se vede deja în solicitările pe care le avem pentru anul viitor.

 

Cmentariile sunt închise