Snick – soluții versatile de ambalaje din carton pentru horeca

Hârtia este cel mai vechi material cunoscut, folosit pentru a ambala și care permite de asemenea remodelarea. Scoarța de lemn de dud era folosită în China încă din secolele I și II Î.H., pentru a proteja mâncarea, deși tehnici concrete de “fabricare” a hârtiei au fost dezvoltate în următorii 1500 de ani. Aceste tehnici au ajuns în Europa, respectiv în Anglia în jurul anului 1300, iar primul ambalaj comercial de carton a fost produs tot acolo. Secolul XX se consideră a fi cea mai prosperă epocă pentru hârtie și carton.

Cercetările au arătat că procesul utilizat pentru fabricarea cutiilor de carton este unul care favorizează eliminarea germenilor. Pentru a fabrica ambalajele de carton, straturile de hârtie sunt modelate și lipite la temperaturi de până la 200°F – o temperatură mult mai mare decât cea la care pot rezista majoritatea agenților patogeni precum E. coli și Salmonella. Aceasta înseamnă că ambalajele de carton sunt un mediu igienic adecvat împachetării și ambalării produselor alimentare sau celor destinate industriei Horeca, chiar și atunci când la fabricare se folosesc materiale reciclate. Deoarece au multiple aplicații în industria Horeca, Snick Ambalaje a dedicat acestora concepte generice cu funcționalități versatile.

Gama ambalajelor din carton Snick oferă soluții atât pentru preparatele unui fast-food, ale unui Van sau pot fi utilizate chiar în locații premium. Dacă pentru aripioare picante se pot folosi meniuri de carton cu clapetă, pentru garnitură putem asocia o porție de cartofi într-un con de carton. Având în vedere că aceste ambalaje se pretează în cele mai multe cazuri alimentelor take-away sau delivery și se folosesc o singură dată înainte de a fi aruncate și reciclate, nu răspândesc bacterii precum un recipient re-utilizabil dintr-un alt material.

Există de asemenea studii („The Impact of Packaging Design on Health Product Perceptions”) care au analizat felul în care elementele de design precum logo-ul sau culorile ambalajelor pot influența modul în care apreciem un anumit aliment ambalat. De exemplu, s-a constatat că atunci când pe ambalaj apare mai mult text, oamenii percep alimentul respectiv ca fiind mai sănătos. Același lucru se aplică și în cazul produselor/preparatelor care sunt comercializate în ambalaje de culoare verde. Snick Ambalaje poate furniza ambalaje pentru ramuri din industria ospitalității care pot fi imprimate cu model de ziar sau modele dedicate street-food și simple – kraft natur, negre sau albe.

Ambalajele din hârtie și carton prezintă produsele într-un mod natural, de înaltă calitate și sunt percepute ca fiind autentice – argumente în plus pentru a alege acest tip de ambalaje pentru afacerea ta.

Cmentariile sunt închise